Πλεκτό Αστεράκι

2:03 π.μ. alleycraft 0 Comments

Σεμεδάκια παντού;; Ναι ναι παντού! Γιατί όχι; Ακόμη και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!
Τι θα χρειαστούμε..

Υλικά:
  • Βελονάκι Νο 4
  • Νήμα στο χρώμα της επιλογής σας για βελονάκι Νο 4

Συντομογραφίες:
Αλ = αλυσίδα
Αρ = άριχτο
Ποδ  = ποδαράκι
Μισό ποδ = μισό ποδαράκι

Ξεκινάω με μαγικό κύκλο ή με 5 αλυσίδες και κλείνω με βουβό.

Σειρά 1: (δουλεύω μέσα στον κύκλο) κάνω 3 αλ (μετράει σαν 1ποδ), 2 ποδ, 3 αλ. Συνεχίζω με *3ποδ, 3αλ
Επανάληψη από το * ακόμη 3 φορές (μέχρι να έχω 5 σετ από 3ποδ και 5 κενά από 3 αλ.) Κλείνω με βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές.Σειρά 2: Κάνω βουβό στις 2 πρώτες θηλιές (δηλ τα 2 ποδ από την προηγούμενη σειρά) και βουβό μέσα στο κενό από 3 αλ.

Κάνω 3 αλ και μέσα στο ίδιο κενό κάνω 2 ποδ, 3 αλ, 3 ποδ.Συνεχίζω με 1 μισό ποδ πάνω στο μεσαίο ποδ από το σετ των τριών της προηγούμενης σειράς.

  Έπειτα κάνω *3 ποδ, 3 αλ, 3 ποδ στο επόμενο κενό από 3 αλ, 1 μισό ποδ πάνω στο μεσαίο ποδ από το σετ των τριών της προηγούμενης σειράς. Επανάληψη από το * άλλες 3 φορές και ενώνω με βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές.Σειρά 3: Κάνω βουβό στις 2 πρώτες θηλιές (δηλ τα 2 ποδ από την προηγούμενη σειρά) και βουβό μέσα στο κενό από 3 αλ. Συνεχίζω με  3 αλ και μέσα στο ίδιο κενό κάνω 3 ποδ, 4 αλ, 4 ποδ.Κάνω 1 αρ πάνω στο μισό ποδ της προηγούμενης σειράς.


Έπειτα κάνω *4 ποδ, 4 αλ, 4 ποδ στο επόμενο κενό από 3 αλ, 1 αρ πάνω στο μισό ποδ της προηγούμενης σειράς. Επανάληψη από το * άλλες 3 φορές και ενώνω με βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές
Extra tips
  • Αν επιλέξετε να φτιάξετε το αστεράκι σας με ένα πιο χοντρό νήμα, ή ακόμα και με ένα λεπτό, μπορεί τελειώνοντας τη σειρά 2 να βρείτε το μέγεθός του ικανοποιητικό. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κόψετε το νήμα σας, να σιγουρέψετε το πλεκτό σας και να κλείσετε το αστεράκι.
  • Ακόμη μπορείτε με δεύτερο χρώμα να κάνετε μια μπορντούρα με άριχτα.
  • Αν επιλέξετε ένα λίγο πιο χοντρό νήμα τότε μπορείτε να φτιάξετε μια κορυφή για το δέντρο σας. Θα φτιάξετε 2 ίδια αστεράκια και στη συνέχεια θα τα ράψετε μαζί (σαν ένα μικρό πορτοφολάκι) αφήνοντας μόνο ένα μικρό άνοιγμα για μπορέσετε να το τοποθετήσετε στην κορυφή του δέντρου σας

You Might Also Like

0 σχόλια: