Ένα σκουφάκι για το δέντρο μας!

4:14 π.μ. alleycraft 0 Comments

Πανεύκολα στολιδάκια για το δέντρο σας με περισσεύματα από νήματα για πλέξιμο. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι περισσεύματα, είναι τόσο όμορφα και εύκολα που σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ένα νήμα ειδικά για αυτή την
κατασκευή!

Θα χρειαστούμε:
  • Ψαλίδι
  • Νήμα για πλέξιμο σε όποιο χρώμα και πάχος θέλετε
  • Το εσωτερικό χαρτόνι από ένα ρολό κουζίνας ή ρολό υγείας (εδώ χρησιμοποίησα ρολό κουζίνας γιατί το χαρτόνι ήταν πιο σκληρό και σταθερό)

Βήμα 1: κόβουμε το χαρτόνι σε μικρές ροδέλες (περίπου 1,5εκ)Βήμα 2 : Κόβουμε το νήμα μας σε λωρίδες μήκους περίπου 35 εκ. (και 30 εκ. είναι αρκετό, έβαλα 35 για σιγουριά!)Βήμα 3: Περνάμε μία μία τις λωρίδες νήματος στη χάρτινη ροδέλα (φροντίζουμε οι «κόμποι» του νήματος να έχουν φορά προς τα κάτω)

Βήμα 4: Αφού έχουμε περάσει όλες τις λωρίδες νήματος από τη ροδέλα μας,
περνάμε όλες τις λωρίδες μέσα από τη ροδέλα και τις βγάζουμε από την άλλη πλευρά.


Βήμα 5: Παίρνω ένα κομμάτι νήμα και δένω σφιχτά όλες της λωρίδες νήματος μαζί για να δημιουργηθεί το σκουφάκι μας. (όσο πιο μικρό το κάνετε, τόσο πιο φουσκωτό θα βγει). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κομμάτι γιατί απο το νήμα αυτό θα το κρεμάσουμε και στο δέντρο μας.Βήμα 6: Τέλος, κόβω τις λωρίδες νήματος που περισσεύουν σε σημείο τέτοιο που να δημιουργηθεί ένα μικρό πον πον και το σκουφάκι μας είναι έτοιμο να μπεί στο δέντρο μας!
You Might Also Like

0 σχόλια: