Πλεκτό δεντράκι

6:42 π.μ. alleycraft 0 Comments



Υλικά:
  • Βελονάκι Νο 4
  • Νήμα στο χρώμα της επιλογής σας για βελονάκι Νο 4

Συντομογραφίες:
Αλ = αλυσίδα
Αρ = άριχτο
Ποδ  = ποδαράκι
β = βουβό

Ξεκινάω με μαγικό κύκλο ή με 5 αλυσίδες και ενώνω με βουβό.

Σειρά 1: (δουλεύω μέσα στον κύκλο) κάνω 3 αλ (μετράει σαν 1ποδ), 3 ποδ, 2 αλ, 4ποδ, 2 αλ, 4ποδ, 2αλ. Βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές 3 αλ. (τελειώνοντας τη σειρά 1 πρέπει να έχω 3 σετ από 4ποδ και 3 κενά από 2 αλ)



Σειρά 2: Κάνω βουβό στο πρώτο κενό από 2 αλ (μη μπερδευτείτε και γυρίσετε το πλεκτό σας από την άλλη πλευρά γιατί θα αρχίσετε να πλέκετε προς τα πίσω και με σιγουριά σας λέω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει δεντράκι!! Φαίνεται λίγο ανορθόδοξο αλλά πηδάω τέσσερις θηλιές, δηλαδή 4 ποδ της προηγούμενης σειράς, και κάνω βουβό στο πρώτο κενό από 2 αλ που συναντάω. Το δεντράκι σας θα αρχίσει να σχηματίζεται σύντομα.)








Συνεχίζω με 3 αλ, 3 ποδ, 2 αλ, 4ποδ μέσα στο ίδιο κενό. Έπειτα κάνω *2 αλ, 4 ποδ,   2 αλ, 4 ποδ στο επόμενο κενό. Επανάληψη από * Κάνω 2 αλ και κλείνω με βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές 3 αλ. (σ’αυτό το σημείο έχω 6 σετ των 4ποδ και 6 κενά από 2 αλ.)






Σειρά 3: Κάνω βουβό στο πρώτο κενό από 2 αλ και έπειτα 3αλ, 3ποδ, 3αλ, 4ποδ στο ίδιο κενό.




Στη συνέχεια *πηδάω 3 ποδ της προηγούμενης σειράς και στο 4ο (δηλαδή σε αυτό ακριβώς πριν το κενό) κάνω 1αρ



4 ποδ στο επόμενο κενό, πηδάω 3 ποδ, 1αρ στο επόμενο, 4ποδ, 3αλ, 4ποδ στο επόμενο κενό. Επανάληψη από * και στην άλλη πλευρά του δέντρου. Συνεχίζω με 1 αλ, 4 ποδ στο επόμενο κενό, 1αλ και ενώνω με βουβό στην 3η αλ από τις αρχικές 3αλ.



Βάση δέντρου: (εδώ αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε χρώμα) Γυρίζω το δεντράκι μου από την άλλη πλευρά και κάνω βουβό στο πρώτο ποδαράκι της προηγούμενης σειράς. Συνεχίζω με 3 αλ (μετράει σαν 1ποδ), 3 ποδ (ένα πάνω σε κάθε ποδ της προηγούμενης σειράς) Γυρίζω ξανά το δεντράκι και έχω 4 ποδ. Κάνω 2 αλ (μετράει σαν ένα άρ) συνεχίζω με 3 αρ (1 πάνω σε κάθε ποδ της προηγούμενης σειράς).
Σιγουρεύω το δεντράκι μου με έναν κόμπο και κόβω το νήμα από το κουβάρι μου.
Το δεντράκι είναι έτοιμο!!






You Might Also Like

0 σχόλια: