Story stones

10:09 π.μ. alleycraft 16 Comments

Τα ξέρατε εσείς τα story stones; Εγώ τα γνώρισα πρόσφατα και ένας νέος έρωτας ξεκίνησε. Ας εξηγήσω πρώτα τι είναι αυτές οι ζωγραφισμένες πετρούλες. Φανταστείτε τις σαν τα πιόνια ενός διαδραστικού παιχνιδιού που σκοπός του είναι να φτιάχνεις μοναδικά παραμύθια. Και πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά ακολουθούμε τις οδηγίες του παιχνιδιού τις οποίες παραθέτω παρακάτω.

Η ανακάλυψη αυτού του παιχνιδιού προέκυψε μετά από μια έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο γιατί ήθελα να φτιάξω κάτι χειροποίητο που να είναι όσο πιο παραμυθένιο μπορούσε και η αιτία ήταν η συμμετοχή μας σε μια ακόμα εξαιρετική διοργάνωση της Ef Zin Creations, το Secret Santa. Εμένα μου έτυχε να στείλω δώρο στην Κλειώ η οποία έχει ένα πολύ όμορφο blog, το Νεράιδες και Δράκοι και η ευχή της για το δωράκι που θα της ετοίμαζα ήταν να είναι γεμάτο με νεράιδες και δράκους φυσικά.    
Πριν περάσουμε παρακάτω για να δούμε πως φτιάχτηκαν τα story stones, θέλω να ευχαριστήσω και την Craft with Mom γιατί δεν στείλαμε μόνο δωράκι, πήραμε κιόλας. Και τι πήραμε! Ένα υπέροχο χειροποίητο μαξιλάρι και χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια της, των οποίων την κατασκευή παρουσιάζει βήμα βήμα στο blog της. Μπείτε να ρίξετε μια ματιά να δείτε τι ομορφιές μου ετοίμασε. 
Ας σηκώσουμε μανίκια τώρα για να δούμε τι χρειαζόμαστε για φτιάξουμε αυτές τις παραμυθένιες πετρούλες.

Υλικά
βότσαλα των 6-8 εκατοστών
μολύβι
μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι
ακρυλικές τέμπερες
πινέλα
ατλακόλ
οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσω να ζωγραφίσω τα story stones έβγαλα τα ματάκια μου στο Pinterest ώστε να δανειστώ ιδέες για τα σχέδια που θα κοσμούσαν τις πετρούλες μου. Αφού κατέληξα στα σχέδια έπιασα να ετοιμάσω τα βότσαλά μου τα οποία υπήρχαν σε αφθονία στο σπίτι μιας και πάντα μάζευα θαλασσινά βότσαλα για τις γλάστρες μου. Για να καθαρίσουν καλά, τα άφησα όλο το βράδυ σε νερό με λίγη χλωρίνη και την επόμενη τα έτριψα με ένα σφουγγαράκι. 
Αφού στέγνωσαν τα βότσαλα πήρα τα μολυβάκια και την σβήστρα μου και άρχισα να τα ζωγραφίζω.
Το στάδιο που ακολουθεί είναι και το αγαπημένο μου γιατί όποτε χρησιμοποιώ τέμπερες αισθάνομαι σαν παιδί. Με λεπτό πινελάκι και όχι πολύ αραιωμένες τέμπερες πέρασα τα χρώματα. Στις πολύ μικρές λεπτομέρειες με βοήθησε η χρήση της οδοντογλυφίδας αντί για πινέλο.
Στην συνέχεια και αφού στέγνωσαν οι τέμπερες, πέρασα τα περιγράμματα με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδοράκι. Αυτή η διαδικασία τονίζει πολύ το τελικό αποτέλεσμα και κρύβει και τις τυχόν ατέλειες που προέκυψαν κατά το βάψιμο γιατί όσο σταθερό χέρι κι αν έχεις κατιτίς θα ξεφύγει, δεν μπορεί!
Για να διατηρηθούν στον χρόνο τα σχέδια μου ήθελα να τα προστατέψω και η πανέξυπνη επέλεξα να τα περάσω με βερνίκι πέτρας. Το αποτέλεσμα; Να ξεβάψει το ανεξίτηλο μαρκαδοράκι και να μου μουτζουρώσει όλες τις πετρούλες μου. Μετά από κλαυθμούς και οδυρμούς μάζεψα τις δυνάμεις μου και τα ξαναέφτιαξα από την αρχή.

Την δεύτερη φορά όμως δεν την πάτησα και απεύθυνα SOS στην αγαπημένη πολυπράγμων  in my closet για να μου δώσει τα φώτα της. Έτσι πέρασα τις πέτρες μου με ελαφρά αραιωμένη ατλακόλ με την βοήθεια ενός πινέλου.
Τώρα που τα βοτσαλάκια μου ήταν έτοιμα το μόνο που έμενε ήταν να φτιάξω και το πουγκί στο οποία θα τα τοποθετούσα. Για καλή μου τύχη η μαζώχτρα που κρύβω μέσα μου, έδωσε την λύση. Είχα κρατήσει μια υφασμάτινη θήκη από κάτι πυτζάμες που είχα κάποτε αγοράσει. Οι πυτζάμες λιώσανε αλλά η θήκη με περίμενε υπομονετικά να την αξιοποιήσω. Το μέγεθος της ιδανικό 25Χ30 εκ. και το ύφασμά της σταθερό όπως ακριβώς το χρειαζόμουν. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να ράψω δύο κανάλια στην πάνω πλευρά μέσα από τα οποία πέρασα κορδόνι για να κλείνει και να γίνει πουγκί.  
Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο, το μόνο που μένει είναι να βρούμε καλή παρέα και να ξεκινήσουμε να παίζουμε.
Extra Tip:
Στην περίπτωση που δεν έχετε πολλή καλή σχέση με την ζωγραφική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική ντεκουπάζ.


You Might Also Like

16 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφο και παραμυθένιο! Όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδάκια μου θα το προσπαθήσω αν και...τόσο ωραία ζωγραφισμένο αποκλείεται να το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα απ' ότι νομίζεις!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά παραμυθένιο! Σίγουρα κάτι που θα δοκιμάσω Ιωάννα μου! Ελπίζω να πλησιάσω τα δικά σου έστω και λίγο. Πολλά μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ Ελένη μου. Δεν θέλω μετριοφροσύνες! Θα περιμένω φωτογραφίες 😉

      Διαγραφή
  3. καταπληκτική ιδέα! δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο και ξετρελάθηκα. και η εκτέλεση και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφα!!!

    ¨οσο για τα δωρα που έλαβες...πραγματικά τα ζήλεψα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όσο για το ξωτικό που μου έτυχε, ομολογώ πως ήμουν πολύ τυχερή!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτική ιδέα και αοιθανη εκτέλεση σχέδια παραμυθένια κ χρώματα ζωντανα ικανα να τραβήξουν την προσοχή μικρων κ μεγάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω τι υπέροχες φωτογραφίες είναι αυτές!!! Πόσο τυχερή είμαι και πόσο το χάρηκα μαζί με τα παιδάκια μου! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ κορίτσι μου!!! Είναι ίσως το πιο όμορφο δώρο που έχω πάρει, φτιαγμένο με τόσο μεράκι και φροντίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλειώ μου χαίρομαι τόσο πολύ! Και πάλι σε ευχαριστώ μούσα μου!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη ιδέα και υλοποίηση!!!!Θα το φτιάξω για τον Φραγκισκάκο μου!!!Ελπίζω να του αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή επιτυχία και περιμένω φωτογραφίες!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική ιδέα! Μπαίνει στα πρέπει-να-φτιάξω-οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να ευχαριστηθείς την διαδικασία κατασκευής τους όσο κι εγώ!

      Διαγραφή
  8. Alleycraft καταπληκτική ιδέα! Την έχω δει από το Καλοκαιρινό Μαραθώνιο, μάζεψα τα βοτσαλάκια μου κατά τις διακοπές μου και τώρα είμαι έτοιμη να βάλω την κατασκευή μπροστά. Ερώτηση λοιπόν: Λες πως τις πετρούλες τις έβαλες σε χλωρίνη όλη νύχτα. Απαιτείται αυτό το στάδιο; Είδες διαφορά; Σκεφτόμουν να τις πλύνω αλλά για οικολογικούς λόγους έχω εξορίσει την χλωρίνη από το σπίτι μου και γενικά την αποφεύγω. Τί λες;
    Με αγάπη Κατερίνα άκα Aleriona's passions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν θεωρώ ότι απαιτείται και καταλαβαίνω απόλυτα την αποφυγή της χλωρίνης. Πλέον την αποφεύγω κι εγώ. Αν οι πέτρες σου δεν είναι πολύ λερωμένες ένα απλό πλύσιμο φτάνει, αν είναι έντονα λερωμένες να τις μουλιάσεις. Ακόμα και το σκέτο νερό θα μαλακώσει την βρωμιά. Μετά ένα καλό τρίψιμο με ένα σφουγγαράκι ή συρματάκι θα την κάνει την δουλειά. Τέλος, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις στο τρίψιμο και την σόδα φαγητού. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή