Φόρεμα Francoise, Tilly and the buttons

5:29 π.μ. alleycraft 6 Comments

Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft

Βάλε καφέ και κάτσε να σου πω για το καινούργιο μου φόρεμα. Καλά, το καινούργιο είναι λίγο σχετικό αν σκεφτείς ότι το έφτιαξα πριν 1,5 χρόνο. Δε μετράει όμως γιατί δε το είχα φορέσει ως τώρα. Μη βιάζεσαι, θα στα πω όλα ένα ένα και με τη σειρά. Είπαμε, βάλε καφέ!
Το πατρόν, που λες, το πήρα πριν από τρία χρόνια περίπου. Ήταν από αυτές τις αγορές που λες "πάρτο μωρέ τώρα και βλέπουμε πότε θα το χρησιμοποιήσεις". Το χάζευα πολύ καιρό πριν το πάρω και συνέχισα να το χαζεύω και αρκετό καιρό μετά, γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν μπορώ να το ράψω και δεν ήξερα και τι ύφασμα να διαλέξω. Ναι, φυσικά και έλεγε στις οδηγίες τι υφάσματα μπορώ να χρησιμοποιήσω αλλά αν είσαι νεούδι στη ραπτική, όπως ήμουν εγώ τότε, όλα σου φαίνονται ίδια και το μόνο που σε νοιάζει είναι το χρώμα ή το σχέδιο του υφάσματος και όχι η ύφανση.
Α καλά, σου λέω για το πατρόν τόση ώρα και δε σου έχω πει ακόμα ποιό πατρόν είναι. Παράλειψη μεγάλη και ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Είναι το Francoise dress  από τη συλλογή της Tilly and the Buttons  

Η φωτογραφία είναι απο το επίσημο site της εταιρείας https://www.tillyandthebuttons.com/p/francoise.html
Πριν τρία χρόνια, λοιπόν, που το παρήγγειλα, είχες την επιλογή να το παραγγείλεις είτε τυπωμένο και να έρθει στο σπίτι σου, είτε σε ηλεκτρονική μορφή, σε αρχείο PDF δηλαδή, και να έρθει κατευθείαν στο email σου. 'Οπως φαντάζεσαι, το παρήγγειλα σε ηλεκτρονική μορφή γιατί δε μπορούσα να περιμένω πότε θα φτάσει από Αγγλία (λες και θα ερχόνταν κι εγώ δε ξέρω από που). Δε κρατιόμουν σου λέω. Μη κοιτάς που μου πήρε 1,5 χρόνο να το ράψω, άλλο αυτό. Άλλωστε είπαμε, το καλό πράγμα αργεί! Τώρα πια νομίζω ότι πωλείται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι λίγο εκνευριστικό μέχρι να συναρμολογήσεις όλα τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το πατρόν σου αλλά έχει και τα θετικά του. Είναι πολύ πιο οικονομικό, δεν έχει μεταφορικά έξοδα και αν όντως δε κρατιέσαι και θέλεις να ξεκινήσεις να ράβεις άμεσα, μπορείς να το κάνεις.
Να μη στα πολυλογώ, τύπωσα το πατρόν, ένωσα όλα τα κομμάτια, το ξεσήκωσα και φυσικά το έβαλα πάλι στην άκρη. 
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft

Έλειπε βλέπεις κάτι βασικό και απαραίτητο. Το ύφασμα. Βγαίνω λοιπόν προς αναζήτηση υφάσματος με τις οδηγίες στο χέρι. Μη φανταστείς ότι ήταν και πολύ μεγάλη η αναζήτηση, ένα μαγαζί με υφάσματα έχει όλο κι όλο στην πόλη μου και εκεί πήγα. Μετά από ένα μεγάλο διάλογο με τον πωλητή σχετικά με το τι θα ταίριαζε στο πατρόν και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω, πέφτει το μάτι μου σε ένα ελαστικό τζην και λέω αυτό είναι.
--Μήπως είναι πολύ ελαστικό και δε μπορέσω να το ράψω; Ρωτάω τον πωλητή.
-- Όχι καλέ, μου λέει, αυτό είναι σαν σταθερό. Τόσο λίγη ελαστικοτητα έχει.
Έμφαση στο σαν σε παρακαλώ γιατί μια χαρά ελαστικό ήταν και μια χαρά μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να βρω τρόπο να το ράψω.
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft

Δε θα σε ζαλίσω όμως με λεπτομέρειες σχετικά με το ράψιμο ελαστικών υφασμάτων, όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά ούτε κι εγω ξέρω πολλά ακόμα! Μαθαίνω όμως και διαβάζω και ενημερώνομαι και σε λίγο θα σου το παίζω και έξυπνη 😛. Αμέ!
Μου πήρε μερικά ράβε ξήλωνε, μερικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το πως ράβεις ελαστικά υφάσματα, 5 - 6 καυγάδες με τη ραπτομηχανή μου μέχρι να μάθω ποιά ρύθμιση να χρησιμοποιήσω και έτοιμο το φορεματάκι! Εντάξει, έχει 1-2 ατέλειες αλλά δε θα σου τις πω γιατί μάλλον μόνο εγώ που τις ξέρω τις βλέπω. Άσε που μπορώ να ισχυριστώ οτι είναι για να μη με ματιάζουν, όπως λέει και η γιαγιά μου.
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft

Για να το κλείνουμε όμως, γιατί πολύ σε ζάλισα, ήθελα να του βάλω μανσέτες στα μανίκια αλλά όταν το τελείωνα, ξεκινούσε η εγκυμοσύνη μου κι έτσι έμεινε χωρίς μανσέτες και στη ντουλάπα να με περιμένει 1,5 χρόνο. Το φόρεσα επιτέλους φέτος το φθινόπωρο και το λάτρεψα. Είναι σίγουρα ένα ρούχο που θα ράψω ξανά και αυτή τη φορά λέω να βάλω και τις μανσέτες.
Είδες που σου είπα πριν να μη βιάζεσαι; Όλα στα είπα.
Η φωτογράφιση έγινε τον προηγούμενο μήνα, προ καραντίνας, και φωτογράφος δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την αγαπημένη μου Νάσια Αλεξανδρίδου.
Σε φιλώ και ελπίζω να σε διασκέδασα όσο έπινες το καφεδάκι σου.
Α! Κι άμα το φτιάξεις κι εσύ ή αν το έχεις φτιάξει ήδη, μη ξεχάσεις να μου το δείξεις σε παρακαλώ.
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft
Tilly and the buttons Francoise dress alleycraft


You Might Also Like

6 σχόλια:

  1. Μπορεί να σε παίδεψε αλλά το κατάφερες! Κουκλίστικο το έκανες, καλοφόρετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παίδεψε το άτιμο αλλά το λάτρεψα! Θα το κάνω ξανά σίγουρα. Χαίρομαι που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Το αγόρασα κι εγώ πριν από 4 χρόνια το πατρόν αυτό (όταν ξεκίνησα να ράβω σχεδόν) αλλά για κάποιο λόγο δεν το έφτιαξα ποτέ! Σου πάει πολυ, καλοφορετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη να το φτιάξεις!! Μη το αφήνεις να περιμένει...
      Περιμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις :-)

      Διαγραφή