Μπανάκι - Μανάκι οικολογικά και πάνω απ' όλα οικονομικά!

5:08 μ.μ. alleycraft 0 Comments
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σφουγγάρι για το μπάνιο (λούφα) !
Το πατρόν είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο. Η δυσκολία στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι να βρούμε το σωστό νήμα.
Θα πρέπει λοιπόν, να βρούμε ένα νήμα το οποίο θα είναι βαμβακερό αλλά να έχει μέσα του και λίγο νάυλον. Το θέλουμε σε αυτό τον συνδυασμό, αρχικά για να μη καταναλώνει πολύ αφρόλουτρο, καθώς το νάυλον δεν είναι απορροφητικό, και έπειτα γιατί στεγνώνει πιο εύκολα και έχει μεγάλη αντοχή ενάντια στη μούχλα. 
Αν δε βρείτε ένα νήμα  που να συνδυάζει βαμβάκι και νάυλον, προτιμήστε ένα νήμα με βαμβάκι και ακρυλικό. Η συμπεριφορά του είναι ίδια με το νάυλον εκτός από την ικανότητα να αντιστέκεται στη μούχλα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει απλά, μετά τη χρήση, να το αφήνετε σε ένα πιο στεγνό και αεριζόμενο χώρο για να στεγνώσει καθώς και να το πλένετε στο πλυντήριο λίγο πιο συχνά.
Αν το προσέξετε λίγο στη χρήση του, θα έχετε ένα σφουγγαράκι για πολύ πολύ καιρό!

Ας περάσουμε όμως στο πατρόν.

Τι θα χρειαστούμε:
Νήμα σε συνδυασμό βαμβάκι - νάυλον ή βαμβάκι - ακρυλικό
Βελονάκι ανάλογα με το πάχος του νήματός μας (εγώ χρησιμοποίησα Νο5)
Ψαλίδι
Βελόνι για να κρύψουμε τις άκρες

Συντομογραφίες:
αλ = αλυσίδα
ποδ = ποδαράκι
β = βουβό

Ξεκινάω με 4 αλ και κλείνω με β στην πρώτη αλ. Κάνω 20 αλ και κλείνω με β μέσα στον κύκλο ( αυτό θα είναι το κορδόνι με το οποίο θα το κρεμάμε).
Σειρά 1: κάνω 2 αλ και έπειτα 4 ποδ μέσα στον κύκλο και κλείνω με β στο πρώτο ποδΣειρά 2: κάνω 2 αλ και έπειτα κάνω 3 ποδ πάνω σε κάθε ποδ της προηγούμενης σειράς. Κλείνω με β πάνω στο πρώτο ποδ μετά απο τις αρχικές 2 αλ.Σειρά 3 και 4: επαναλαμβάνω τη σειρά 2

Κλείνω το πλεκτό μου κρύβοντας τις άκρες και είναι έτοιμο για χρήση!

You Might Also Like

0 σχόλια: