Έρωτας είναι

1:51 π.μ. alleycraft 0 Comments



Του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει οπότε επιβάλλεται να πλέξουμε κάτι κόκκινο, ζουζουνιάρικο και φυσικά σε σχήμα καρδιάς. Το πατρόν το βρήκαμε στο www.ravelry.com . Στην πραγματικότητα είναι συνδυασμός από 2 πατρόν. Ένα τετραγωνάκι της γιαγιάς το οποίο πριν προλάβει να τετραγωνιστεί μετατράπηκε πολύ έξυπνα σε καρδιά! Σε αυτό το πατρόν λοιπόν, προσθέσαμε κι εμείς την δική μας πινελιά και δημιουργήσαμε αυτή τη θήκη στην οποία μπορείτε να βάλετε μια σοκολάτα ή ένα σακουλάκι με καραμέλες και ζαχαρωτά ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε σαν περιτύλιγμα για οποιοδήποτε δώρο έχετε στο μυαλό σας. 
Εμείς επιλέξαμε την σταθερή αξία μιας καριόκας. Εσείς τι θα διαλέξετε; Οι επιλογές είναι πολλές, φαντασία θέλει μόνο. 

Τι θα χρειαστούμε:
Νήμα σε κόκκινο χρώμα για βελονάκι Νο4 ή Νο5 (πιο χοντρό θα μεγαλώσει πολύ την καρδιά μας)
Νήμα σε λευκό χρώμα για την μπορντούρα 
Βελονάκι Νο4 ή Νο5
Βελόνι για να ραψουμε τις άκρες
Ψαλίδι
και φυσικά...... 1 καριόκα ή οποιοδήποτε γλυκό της επιλογής σας!

Συντομογραφίες:
β = βουβό
αλ = αλυσίδα
αρ = άριχτο
μισ. ποδ = μισό ποδαράκι
ποδ = ποδαράκι
μισ. δ.ποδ = μισό διπλό ποδαράκι (Παίρνω νήμα 2 φορές, βουτάω στη θηλιά και παίρνω νήμα. Εχω 4 θηλιές στο βελονάκι μου. Παίρνω νήμα και βγαίνω από τις 2 πρώτες θηλιές. Έχω 3 θηλιές στο βελονάκι μου. Παίρνω νήμα και βγαίνω και από τις 3 θηλιές)
δ. ποδ = διπλό ποδαράκι

Ξεκινάω με 4 αλ και κλείνω με β.

Σειρά 1: κάνω 4 αλ (= 1ποδ, 1αλ), {1ποδ και 1αλ} x 11. Κλείνω με β στην 3η αλ από τις αρχικές 4. Συνολικά (μαζί με τις αρχικές αλ) έχω 12ποδ.




Σειρά 2: Κάνω ένα β μέσα στο πρώτο κενό από 1αλ της προηγούμενης σειράς. Κάνω 3αλ (=1ποδ), 1ποδ μέσα στο κενό, 1αλ, {2ποδ, 1αλ} μέσα σε κάθε κενό μέχρι το τέλος της σειράς και β στην 3η αλ από τις αρχικές 3αλ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχω 12 σετ των 2ποδ.




Σειρά 3: Κάνω 1β στο πρώτο ποδ και 1β στο κενό από 1αλ της προηγούμενης σειράς. Κάνω 3αλ(=1ποδ), 2ποδ μέσα στο ίδιο κενό, 1αλ, {3ποδ, 1αλ} σε κάθε κενό από 1αλ μέχρι το τέλος της σειράς. Κλείνω με β στην 3η αλ από τις αρχικές 3. Σε αυτό το σημείο έχω 12 σετ από 3ποδ




Σειρά 4: Κάνω β πάνω σε κάθε ποδ της προηγούμενης σειράς μέχρι να φτάσω στο πρώτο κενό, 1β στο κενό. Από αυτό το σημείο θα αρχίσω να σχηματίζω την καρδιά. Στο 1ο κενό λοιπόν (δηλ στο κενό στο οποίο είμαι) κάνω 1αλ, 1ποδ, 1αλ
Στο 2ο κενό κάνω 3δ.ποδ, 2αλ, 3δ. ποδ, 1αλ
Στο 3ο κενό κάνω 3 μισ. δ.ποδ, 1αλ
Στο 4ο, 5ο και 6ο κενό κάνω 3ποδ, 1 αλ
Στο 7ο κενό κάνω 1μισ, δ.ποδ, 2 δ.ποδ, 2αλ, 2 δ.ποδ, 1 μισ δ.ποδ, 1αλ
Στο 8ο, 9ο και 10ο κενό κάνω 3ποδ, 1 αλ
Στο 11ο κενό κάνω 3 μισ. δ.ποδ, 1αλ
Στο 12ο κενό κάνω 3δ.ποδ, 2αλ, 3δ. ποδ, 1αλ
Στο 1ο κενό ξανά, κάνω 1ποδ, 1αλ




Σε αυτό το σημείο δε χρειάζεται να κλείσουμε με β. Κάνουμε μία αλ και συνεχίζουμε στην επόμενη σειρά.

Σειρά 5: Αφού λοιπόν έχω κάνει 1αλ μπαίνω αμέσως και δουλεύω στο πρώτο κενό.
Στο 1ο κενό κάνω 2αρ, 1μισ. ποδ, 1αλ
Στο 2ο κενό κάνω 3ποδ, 1αλ, 1ποδ, 1μισ. δ.ποδ, 1 δ.ποδ, 1αλ
Στο κενό 3 κάνω 5 δ.ποδ, 1αλ
Στο κενό 4 κάνω 1 δ.ποδ, 1μισ. δ.ποδ, 1ποδ, 1αλ
Στο κενό 5ο, 6ο και 7ο κενό κάνω 3ποδ, 1αλ
Στο 8ο κενό κάνω 3ποδ, 2αλ, 3ποδ, 1αλ
Στο 9ο, 10ο και 11ο κενό κάνω 3ποδ, 1αλ
Στο 12ο κενό κάνω 1ποδ, 1μισ. δ.ποδ, 1 δ.ποδ, 1αλ
Στο 13ο κενό κάνω 5 δ.ποδ, 1αλ
Στο 14ο κενό κάνω 1 δ.ποδ, 1μισ. δ.ποδ, 1ποδ, 1αλ, 3ποδ,1αλ
Στο 15ο κενό κάνω 1μισ. ποδ, 2αρ.

Κάνω β στην αλ της αρχής της σειράς.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω άλλη μία καρδιά.






Ας ενώσουμε τώρα τις καρδιές μας! Για την ένωση θα χρειαστούμε ένα βελονάκι το οποίο θα είναι ένα νούμερο μικρότερο από το βελονάκι που πλέξαμε την καρδιά. Αυτό το κάνουμε για να έχουμε ένα λίγο πιο σφιχτό αποτέλεσμα. 
Ανάλογα με το άνοιγμα που θέλετε να έχει η θήκη σας, θα διαλέξετε και σε ποιο κενό θέλετε να τις ενώσετε. Εμείς διαλέξαμε να τις ενώσουμε από το 2ο κενό. Αφού λοιπόν διαλέξετε το σημείο που θέλετε, βάλτε το βελονάκι σας μέσα και τραβήξτε το άσπρο νήμα και κάνετε μια αλυσίδα. Έπειτα κάνουμε άριχτα κατά μήκος της καρδιάς μέχρι να φτάσουμε στο ίδιο σημείο της αντίθετης πλευράς. Εδώ πρέπει να προσέξουμε να έχουμε τοποθετήσει τις 2 καρδιές ακριβώς τη μία πάνω στην άλλη για να μη τις ράψουμε στραβά (αν σας βοηθάει, μπορείτε να τις πιάσετε με μερικές καρφίτσες για να είστε σίγουροι ότι δε θα φύγουν από τη θέση τους).
Επίσης πρέπει να προσέξουμε να περνάμε το βελονάκι μας κάτω από το v της θηλιάς και στα 2 κομμάτια.




Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να σταματήσετε. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε την ίδια μπορντούρα και στην υπόλοιπη καρδιά. Αν θέλετε λοιπόν να συνεχίσετε, μη δένετε το νήμα σας ακόμα αλλά συνεχίστε να κάνετε άριχτα (στην μία καρδιά μόνο από δω και πέρα) μέχρι το τέλος. Ασφαλίζω και κόβω το νήμα μου. Συνεχίζω στην άλλη καρδιά ενώνοντας ξανά το νήμα όπως και στην αρχή (μπαίνω στο κενό με το βελονάκι μου, τραβάω νήμα και κάνω 1αλ) και συνεχίζω με άριχτα ως το τέλος.




Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να τυλίξετε και να διακοσμήσετε το γλυκάκι σας!!




Καλή επιτυχία! 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, παρακαλά επικοινωνήστε μαζί μας.





You Might Also Like

0 σχόλια: