Βάση για κατσαρόλα με βότσαλα από την παραλία

4:01 π.μ. alleycraft 2 Comments


Φέτος το καλοκαίρι υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ξεκλέβω κάθε μέρα μισή ωρίτσα από τον χρόνο μου και θα πετάγομαι για μία βουτιά στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν σήμερα το απογευματάκι κατέβηκα στη παραλία. Έκαιγε ο τόπος στην κυριολεξία. Δε μπορούσες να πατήσεις στην άμμο με γυμνά πόδια με τίποτα. Όπως καταλαβαίνετε, η θάλασσα φάνταζε παράδεισος! Αφού λοιπόν κολύμπησα σα τη γοργόνα για κανένα τεταρτάκι αποφάσισα να βγω και να περπατήσω λίγο στην παραλία. Για κάποιο λόγο που πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε το έχω κάνει ποτέ, άρχισα να μαζεύω πετρούλες. Όμορφες πλακουτσωτές πετρούλες σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Όταν έφτασε ή ώρα να γυρίσω πίσω είπα να μη τις πετάξω αλλά να τις πάρω μαζί μου και βλέπουμε. Τις αράδιασα λοιπόν πάνω στο τραπέζι και καθώς έπινα τον καφέ μου άρχισα να φτιάχνω διάφορα σχήματα με τις πέτρες. Κάπου εκεί ανάμεσα στα σχήματα μου ήρθε η φαεινή ιδέα να φτιάξω μία βάση για να ακουμπάω την ζεστή κατσαρόλα μου όταν δοκιμάζω να φτιάξω τις υπέροχες συνταγές που μας προτείνει το + bloggeraki μου!
Πάμε όμως να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Υλικά: 
Πιστόλι σιλικόνης + στικ σιλικόνης
Ψαλίδι
Επίστρωμα συρταριού/ραφιού (λεπτό και εύκαμπτο υλικό το οποίο μπορεί να είναι πλαστικό ή τύπου λαστιχένιο και ελαφρώς διάτρητο).
Στρώνω ένα κομμάτι από το επίστρωμα συρταριού και φτιάχνω το σχέδιο που θέλω με τις πέτρες μου. 
Βάζω το πιστόλι σιλικόνης να ζεσταθεί και έπειτα κολλάω μία μία τις πέτρες πάνω στο επίστρωμα διατηρώντας πάντα το αρχικό σχήμα για να μη βρεθώ με την καυτή σιλικόνη στο χέρι χωρίς να θυμάμαι σε ποιο σημείο μπαίνει η συγκεκριμένη πέτρα. Εγώ, για να είμαι 100% σίγουρη, πρίν ξεκινήσω να κολλάω τις πέτρες τράβηξα μία φωτογραφία με το σχήμα που διάλεξα για να το χρησιμοποιήσω σαν οδηγό αν χρειαστεί.

Αφού έχω κολλήσει όλες τις πέτρες μου, κόβω με το ψαλίδι μου προσεκτικά την περίσσεια επιστρώματος και η βάση μου είναι έτοιμη!



Καλή επιτυχία!

Extra tips: 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι για πέτρες για να δείχνουν τα χρώματά τους πιο ζωηρά.
Αν το επίστρωμά σας είναι διάτρητο σαν το δικό μου, τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα ψησίματος από κάτω για να μη κολλήσετε και το τραπέζι σας.

You Might Also Like

2 σχόλια: