Βάφουμε αυγά με νήματα φλος

12:44 π.μ. alleycraft 0 Comments


Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και πρέπει να αρχίσουμε να βάφουμε τα αυγά μας σιγά σιγά. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί τρόποι να βάψουμε ή να διακοσμήσουμε τα Πασχαλινά αυγά εκτός από την κλασσική κόκκινη βαφή. Αν με ρωτάτε, σε τέτοια πράγματα, είμαι πάντα υπέρ των παραδόσεων. Οπότε θα ψήφιζα κόκκινα αυγά χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαι όμως και υπέρ των κατασκευών!! 'Έτσι το είδα λοιπόν το σημερινό εγχείρημα, σαν καινούρια κατασκευή, και αποφάσισα να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα. Μετά από αρκετό ψάξιμο, και αφού είδα τουλάχιστον 10 διαφορετικούς τρόπους να βάψεις αυγά, αποφάσισα να δοκιμάσω τη βαφή με νήματα φλος.
Η διαδικασία πολύ απλή.
Αγοράζεις τα αυγά (κατά προτίμηση άσπρα για να βγουν καλύτερα τα χρώματα) και τα νήματα φλος. Με ένα ψαλίδι κόβεις τα νήματα σε μικρά κομμάτια (περίπου 5εκ). Αφήνεις τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα βρέχεις και τα τυλίγεις πρώτα με τα νήματα, σε όποιον συνδυασμό χρωμάτων θέλεις, και έπειτα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζεις τα αυγά με νερό (να τα καλύπτει καλά) σε μία κατσαρόλα και ρίχνεις 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι. Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία (για να μη ραγίσουν). Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, μετράς 20-30 λεπτά και τα βγάζεις από τη φωτιά. Τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν και τα ξετυλίγεις να δεις τι έκανες!

Και επειδή ως γνωστόν μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, ας δούμε και βήμα βήμα ότι είπαμε πιο πάνω.













extra tips:
1. Βάλτε σε μία χαρτοπετσέτα ή σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο λάδι και περάστε εξωτερικά τα αυγά σας. Θα ζωντανέψουν τα χρώματα και θα γίνουν γυαλιστερά!
2. Σε πείσμα όλων όσων μου είπαν να πάρω μόνο λευκά αυγά, γιατί έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, εγώ πήρα και 2 σκουρόχρωμα για δοκιμή. Όπως καταλαβαίνετε.. είχαν δίκιο.

You Might Also Like

0 σχόλια: