Απλό τρίγωνο σάλι σε 2 παραλλαγές

12:11 π.μ. alleycraft 0 Comments

alleycraft τρίγωνο σάλι

Την αγάπη μου για τα τρίγωνα σάλι την ξέρετε. Όταν λοιπόν μία φίλη μου έφερε δώρο αυτά τα υπέροχα νήματα Alize, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για το πώς θα χρησιμοποιηθούν!
Το σχέδιο είναι απλό, λιτό και πολύ πολύ όμορφο. Σίγουρα το έχετε συναντήσει κάπου στο διαδίκτυο, έστω και τυχαία. Θα το δούμε βήμα βήμα σε δυο παραλλαγές για να διαλέξετε οποίο σας ταιριάζει καλύτερα. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε.

Τι θα χρειαστούμε:
Νήμα της αρεσκείας μας 2 με 3 κουβάρια, ανάλογα πόσο μεγάλο θέλουμε να γίνει το σάλι μας.
Βελονάκι αντίστοιχο μέγεθος του νήματος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βελόνι για να κρύψουμε της άκρες μας.
Εγώ χρησιμοποίησα νήμα Alize Angora Gold. Περιέχει 80% ακρυλικό, 10% μαλλί και 10% μοχέρ και ζυγίζει 100g το κουβάρι. Είναι πολύ μαλακό στην υφή του και επέλεξα να το πλέξω με βελονάκι Νο 5 για να γίνει πιο αφράτο (κανονικά το νήμα αυτό θα πλεκόταν με βελονάκι Νο 2 ή 3). 
Το νήμα μου, όπως βλέπετε, βγάζει διάφορα χρώματα, από άσπρο μέχρι πετρόλ. Εσείς αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύχρωμο νήμα, μπορείτε να το κάνετε μονόχρωμο ή να παίξετε με τους συνδυασμούς που σας αρέσουν αλλάζοντας χρώμα και νήμα σε κάθε σειρά ή κάθε 2 ή και 3 σειρές και να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο.

Συντομογραφίες:
β = βουβό
αλ = αλυσίδα
ποδ = ποδαράκι
Παραλλαγή με 2 ποδαράκια. Κάνω 4 αλυσίδες και κλείνω στην πρώτη αλυσίδα με βουβό για να σχηματισω κύκλο.
Σειρα 1: Κάνω 3 άλ ( μετράει σαν ποδαράκι) και ένα ποδαράκι μέσα στον κύκλο. Συνεχιζω με (2αλ και 2ποδ μέσα στον κύκλο) x 3. Στο τέλος θα πρέπει να έχω 4 σετ από 2 ποδ. 
alleycraft τρίγωνο σάλι
alleycraft τρίγωνο σάλι
Σειρά 2: Κάνω 3αλ (μετράει σαν 1 ποδ) και 1ποδ στη βάση από τις 3αλ. Κάνω 2αλ και 2 ποδ στο πρώτο κενό από 2αλ. της προηγούμενης σειράς. Συνεχίζω με 2αλ και στο επόμενο κενό κάνω 2ποδ, 2αλ, 2ποδ. 
Εδώ είναι το κέντρο από το σάλι μου και είναι το κενό στο οποίο θα κάνω σε κάθε σειρά την αύξηση μου. 
Στη συνέχεια κάνω 2αλ και 2 ποδ στο επόμενο κενό από 2αλ της προηγούμενης σειράς. Έπειτα, 2 άλ και 2ποδ πάνω στην κορυφή απο τις 3αλ της αρχής. 
alleycraft τρίγωνο σάλι
alleycraft τρίγωνο σάλι
Έχω ολοκληρώσει την δεύτερη σειρά. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώσπου το σάλι μου να φτάσει το επιθυμητό μέγεθος. 
Παραλλαγή με 3 ποδαράκια.
Κάνω 4 αλυσίδες και κλείνω στην πρώτη αλυσίδα με βουβό για να σχηματίσω κύκλο.
Σειρα 1: Κάνω 3 άλ (μετράει σαν ποδαράκι), 2ποδ, 3αλ και 3ποδ μέσα στον κύκλο. Στο τέλος θα πρέπει να έχω 2 σετ από 3 ποδ.
Σειρά 2: Κάνω 3 αλ (μετράει σαν ποδαράκι) και 2ποδ στη βάση από τις 3 αλ. Κάνω 3 αλ και μέσα στο κενο κάνω 3ποδ, 3 αλ, 3 ποδ. Συνεχίζω με 3 αλ και 3 ποδ πάνω στην κορυφή απο τις 3 αλ της προηγούμενης σειράς.
alleycraft τρίγωνο σάλι
Σειρά 3: Κάνω 3 άλ (μετράει σαν ποδαράκι) και 2ποδ στη βάση από τις 3 αλ. Συνεχίζω με 3αλ, 3 ποδ στο πρώτο κενό από 3αλ της προηγούμενης σειράς και 3αλ. Στο επόμενο κενό κάνω 3ποδ, 3 αλ και 3 ποδ.
Εδώ είναι το κέντρο από το σάλι μου και είναι το κενό στο οποίο θα κάνω σε κάθε σειρά την αύξηση μου.
Συνεχίζω με 3 αλ, 3ποδ στο επόμενο κενό, 3 αλ και 3 ποδ πάνω στην κορυφή από τις 3αλ στην αρχή της προηγούμενης σειράς.
alleycraft τρίγωνο σάλι
Έχω ολοκληρώσει την τρίτη σειρά. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώσπου το σάλι μου να φτάσει το επιθυμητό μέγεθος. 
Καλή διασκέδαση!

extra tip: 
Μπορείτε αν θέλετε να διακοσμήσετε τις άκρες με δύο ωραίες φούντες ή ακόμα και να γεμίσετε το σάλι σας με κρόσσια στο τελείωμα.

You Might Also Like

0 σχόλια: