Μπάρες βρώμης στη στιγμή

2:53 μ.μ. alleycraft 2 Comments



Είναι εύκολες, γίνονται γρήγορα και εκτός από υγιεινές είναι και πεντανόστιμες. Δεν έχω να πω πολλά για αυτή τη συνταγή, απλά πριν προχωρήσουμε θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδερφή μου γιατί η συνταγή είναι δική της (μουτς!)

(Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί αρχείο με την συνταγή χωρίς φωτογραφίες)

ΥΛΙΚΑ για ταψί 32x25εκ, 14 μερίδες
225γρ βρώμη
70γρ αμύγδαλα
80γρ ελαιόλαδο
80γρ χυμό πορτοκάλι
1κ.σ ταχίνι
120γρ κ.σ μέλι ή καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάω βάζοντας τη βρώμη στο multi και την χτυπάω να γίνει αλεύρι. Στη συνέχεια χοντροκόβω τα αμύγδαλα μου και τα ενώνω με τη βρώμη. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω με ένα σύρμα το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, το ταχίνι, το μέλι (ή τη ζάχαρη), το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τη βρώμη με τα αμύγδαλα και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να έχω μια σφιχτούτσικη ζύμη.

Καλύπτω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Σε ένα ταψάκι 32x25 στρώνω μια λαδόκολλα. Αδειάζω τη ζύμη μέσα στο ταψί και το καλύπτω με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού στρώνω τη ζύμη να πάει παντού σε όλο το ταψί προσπαθώντας να έχει το ίδιο πάχος.
Αφαιρώ τη λαδόκολλα και χαράζω τις μπάρες μου με ένα μαχαίρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25 λεπτά. 

Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακούτσικες αλλά όταν κρυώσουν σκληραίνουν. Καλή επιτυχία! 

  

You Might Also Like

2 σχόλια:

  1. Α! τι ωραία συνταγή! Μέχρις στιγμής έκανα τις μπάρες του Πετρετζίκη. Αλλά θα δοκιμάσω οπωσδήποτε και αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα! Περιμένω εντυπώσεις 😘

      Διαγραφή