Σπιτικά σοκολατάκια με χουρμά και καρύδι
Καιρό έχουμε να τα πούμε και είπα να φτιάξω κάτι να σε γλυκάνω!
Σου έφτιαξα λοιπόν κάτι σοκολατάκια... Μα κάτι σοκολατάκια... Άλλο να στο λέω και άλλο να τα τρως!
Έκανα μια δοκιμή τώρα γιατί θέλω να τα φτιάξω για τα Χριστούγεννα. Έτσι κάτι να συνοδέψει τα μελομακάρονα. Άσε που μπορεί να γίνει κι ένα πολύ νόστιμο χριστουγεννιάτικο δωράκι φτιαγμένο από τα χεράκια σου.
Έκανα μια δοκιμή τώρα γιατί θέλω να τα φτιάξω για τα Χριστούγεννα. Έτσι κάτι να συνοδέψει τα μελομακάρονα. Άσε που μπορεί να γίνει κι ένα πολύ νόστιμο χριστουγεννιάτικο δωράκι φτιαγμένο από τα χεράκια σου.
Όπως κατάλαβες, η δοκιμή πήγε πολύ καλά και μάλλον δε θα αντέξω να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα και θα τα φτιάξω ξανά άμεσα.
Αρκετά όμως σε ζάλισα, πάμε να τα φτιάξουμε.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη.
Θα χρειαστείς :
10 βασιλικούς χουρμάδες
10 καρύδια
180γρ κουβερτούρα
Αρκετά όμως σε ζάλισα, πάμε να τα φτιάξουμε.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη.
Θα χρειαστείς :
10 βασιλικούς χουρμάδες
10 καρύδια
180γρ κουβερτούρα
Με ένα μαχαιράκι ανοίγω στη μέση τον χουρμά, αφαιρώ το κουκούτσι και προσεκτικά τον ξεφλουδίζω. Θα σου πρότεινα σε αυτή τη διαδικασία να φορέσεις γάντια μια χρήσεως γιατί ο χουρμάς κολλάει στο χέρι και μπορεί να σου τσακίσει λίγο τα νευράκια!
Εγώ, από κάθε χουρμά, έβγαλα 2 σοκολατάκια κόβοντας τον στη μέση. Εσύ αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο τον χουρμά και να γίνουν πιο μεγάλα τα σοκολατάκια σου.
Στη συνέχεια έκοψα τα καρύδια στη μέση και τύλιξα ένα κομμάτι καρύδι μέσα σε κάθε κομμάτι χουρμά σαν ντολμαδάκι.
Έβαλα την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί και μόλις έλιωσε εντελώς έριξα ένα ένα τα κομμάτια χουρμά-καρύδι. Τα έφερα δύο βόλτες να πάει η κουβερτούρα παντού και τα έβγαλα με ένα κουταλάκι πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν και σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, τρως ένα για δοκιμή. Κι αν μπορέσεις να φας μόνο ένα, τρύπα μου τη μύτη! Στη συνέχεια, μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για να μη λιώσουν ή απλά σε ένα όχι πολύ ζεστό σημείο του σπιτιού.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Εγώ, από κάθε χουρμά, έβγαλα 2 σοκολατάκια κόβοντας τον στη μέση. Εσύ αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο τον χουρμά και να γίνουν πιο μεγάλα τα σοκολατάκια σου.
Στη συνέχεια έκοψα τα καρύδια στη μέση και τύλιξα ένα κομμάτι καρύδι μέσα σε κάθε κομμάτι χουρμά σαν ντολμαδάκι.
Έβαλα την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί και μόλις έλιωσε εντελώς έριξα ένα ένα τα κομμάτια χουρμά-καρύδι. Τα έφερα δύο βόλτες να πάει η κουβερτούρα παντού και τα έβγαλα με ένα κουταλάκι πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν και σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, τρως ένα για δοκιμή. Κι αν μπορέσεις να φας μόνο ένα, τρύπα μου τη μύτη! Στη συνέχεια, μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για να μη λιώσουν ή απλά σε ένα όχι πολύ ζεστό σημείο του σπιτιού.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 σχόλια: