DIY εύκολη παντελόνα (wrap pants)

2:45 π.μ. alleycraft 2 Comments

diy εύκολη παντελόνα alleycraft
Για σήμερα σου έχω ραπτική.
Τι θα πει δε ράβεις; Ράβεις, απλά δε το ξέρεις ακόμα. Και για να σου το αποδείξω, σου βρήκα την πιο εύκολη παντελόνα έβερ!
Δε χρειάζεται να είσαι σαΐνι της ραπτικής για να τη φτιάξεις. Ούτε ραπτομηχανή χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αν δε θέλεις, αν και θα σου το πρότεινα. Απλά χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες!! Πιστά όμως ε;; Δε θέλω να κλέψεις ούτε λίγο γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο. Και στο λέω εκ πείρας.. Γιατί μπορεί να μην είμαι ακόμα η καλύτερη μοδιστρούλα του ντουνιά αλλά έχω γνώμη για κάθε πατρόν!
Κάπως έτσι λοιπόν η παντελόνα μου βγήκε λίγο πιο... αεράτη. Χαχα και όταν λέω αεράτη, εννοώ ότι όταν έχει αέρα καλό θα ήταν να μη τη φοράω! Γιατί όταν σου λέει το πατρόν ότι θέλεις 2 μέτρα ύφασμα κι εσύ το βρίσκεις πολύ και κόβεις μισό μέτρο, γιατί φυσικά ξέρεις καλύτερα, τότε αυτά παθαίνεις.
Πριν σου πω όμως πως να τη φτιάξεις, θα σου την εκθειάσω λίγο.
Είναι σίγουρα ένα ρούχο που θέλεις να έχεις στη ντουλάπα σου γιατί είναι πραγματικά ευκολοφόρετο για όλες τις ώρες. Ανάλογα με το ύφασμα που θα διαλέξεις μπορείς να τη βάλεις στη θάλασσα, στη δουλειά, στην παιδική χαρά ακόμα και στη βραδινή σου έξοδο. 
Εγώ διάλεξα ένα χυτό, 100% βαμβακερό ύφασμα. Ακριβώς ότι χρειάζεται δηλαδή μια δροσερή βραδινή έξοδος. Τελικά βέβαια, λόγω μεγέθους, μάλλον είναι για παραλία αλλά έχω ελπίδες να χάσω 2-3 κιλάκια και να εκπληρώσει τον σκοπό της!
Πάμε να σου πω τι έκανα για να μη το κάνεις και τι έπρεπε να είχα κάνει για να το κάνεις.
Ας ξεκινήσουμε απ' τα υλικά. 

Θα χρειαστείς:

ύφασμα, για να βρεις πόσο ύφασμα θα χρειαστείς, θα πρέπει να μετρήσεις την περιφέρεια σου στο φαρδύτερο της σημείο, αφαίρεσε 15εκ. και θα έχεις το φάρδος της κάθε πλευράς. Για παράδειγμα, η περιφέρεια μου είναι 105εκ. (το τρώω το φαγητό μου όπως καταλαβαίνεις), αν αφαιρέσω 15εκ. μου μένουν 90εκ. Τόση θα είναι η κάθε πλευρά του υφάσματος. Θέλω λοιπόν, ύφασμα με συνολικό φάρδος 1,80μ.
Αν το ύφασμα σου είναι διπλόφαρδο, τότε πάρε μόνο όσο σου βγήκε η μέτρηση γιατί σίγουρα θα σου περισσέψει από το μήκος για να κάνεις τα ζωνάκια. Αν όμως δεν είναι, θα σου πρότεινα να πάρεις 10-20εκ παραπάνω για να τα φτιάξεις και για να έχεις και ένα μικρό περιθώριο λάθους! Άνθρωποι είμαστε, δε ξέρεις ποτέ.
Το μήκος της παντελόνας θα το βρεις παίρνοντας μία μεζούρα και μετρώντας από το σημείο της μέσης που θέλεις να τη φοράς, μέχρι το πάτωμα. Αν σκοπεύεις να την κάνεις βραδινή, μη ξεχάσεις να μετρήσεις το μήκος φορώντας τα σωστά παπούτσια!!
κλωστή
καρίνα (προαιρετικά)
ψαλίδι
σίδερο
ραπτομηχανή ή βελόνα και υπομονή!
diy εύκολη παντελόνα alleycraft

Όπως καταλαβαίνεις το πατρόν δεν είναι δικό μου. Αν και, μετά από τις παρεμβάσεις που έκανα, το λες και δικό μου αλλά δε σου προτείνω να το ακολουθήσεις.
Μετά από πολύ ψάξιμο στο youtube και στο internet γενικότερα κατέληξα σε 2 βιντεάκια τα οποία νομίζω οτι είναι αρκετά κατατοπιστικά και εύκολα να τα ακολουθήσεις.
Από το πρώτο βίντεο, το οποίο είναι ένα βίντεο αφιερωμένο σε ένα συγκεκριμένο είδος ραπτομηχανής αλλά μη δίνεις σημασία, κράτησα τον τρόπο που βγάζει το πατρόν για το κομμάτι που θα χρειαστεί να κόψεις από το ύφασμα σου για να δημιουργήσεις το καβάλο. Αν όμως βαριέσαι να κάτσεις και να ζωγραφίζεις πατρόν ή αν απλά θέλεις να σώσεις το πλανήτη και δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις χαρτί, τότε μπορείς να παρακολουθήσεις το δευτερο βίντεο που σου δίνει μια πολύ καλή εναλλακτική.
Όλη η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια και στα δύο βίντεο εκτός από το κομμάτι της ζώνης.
Αν η παντελόνα σου είναι λίγο πιο πρόχειρη και δε σε ενδιαφέρει το τελείωμα της και τόσο πολύ, σου προτείνω να ακολουθήσεις το δευτερο βίντεο. Αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να κόψει τέσσερις λωρίδες από το ύφασμα και να τις ράψει στις τέσσερις γωνίες για να μπορείς να την δέσεις πάνω σου.
Αντίθετα, το πρώτο βίντεο, σου δείχνει πως να κάνεις ένα ζωνάκι για την παντελόνα σου το οποίο θα δώσει ένα πιο ολοκληρωμένο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ναι ναι, καλά φαντάζεσαι, εγώ πήγα με το επαγγελματικό!
Η δική μου πινελιά ήταν να κάνω το ζωνάκι πιο φαρδύ. Μου αρέσει να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ρούχο, έχω την αίσθηση ότι το κάνει πιο κιμπάρικο ρε παιδί μου. Για τον λόγο αυτό όμως, επειδή είναι πιο φαρδύ και το ύφασμα μου είναι μαλακό, χρειάστηκε να του βάλω εσωτερικά καρίνα για να στέκεται και να στρώνει καλύτερα.
Δυστυχώς (ή καλύτερα ευτυχώς) δεν υπάρχουν φωτογραφίες βήμα βήμα. Μπορείς όμως να θαυμάσεις το μοντέλο παρακάτω να φοράει την υπέρτατη δημιουργία!
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft
diy εύκολη παντελόνα alleycraft


You Might Also Like

2 σχόλια:

  1. Θα τη δοκιμάσω και εγώ με το πρώτο βίντεο νομίζω. Πολύ ωραίο το μοντέλο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά το μοντέλο πάει για μεγάλη καριέρα... Μας το ζητάνε απο παντού μετα από αυτή την εμφάνιση! χαχχχαχαχα! Νομίζω οτι είναι ευκολο και απόλυτα κατανοητό βίντεο και μπορείς να έχεις άλλο ενα ρούχο στη ντουλάπα σου μεσα σε πολύ λίγο χρόνο! Τολμησέ την λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή