5 Ιδέες για να φτιάξετε μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια

11:07 π.μ. alleycraft 0 Comments

Ακόμα δε μπήκε η νέα χρονιά και άρχισε ο πόλεμος της σακούλας. Εδώ και μία εβδομάδα όπου πηγαίνω ακούω τα ίδια πράγματα. Οι καταναλωτές να παραπονιούνται που πρέπει να πληρώσουν, την αυτονόητη έως τώρα, παροχή σακούλας. Οι καταστηματάρχες από την άλλη να προσπαθούν, αρχικά με ευγένεια, να δικαιολογήσουν την κατάσταση και στο τέλος να μένουν με λίγο πιο ανεβασμένη πίεση. Ένας χαμός σας λέω. Ο πόλεμος της σακούλας ξεκίνησε και δε πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους!
Γι' αυτό και έψαξα όλο το διαδίκτυο (καλά μπορεί όχι και όλο.. δηλαδή ίσως ένα μικρό μέρος του μόνο!) και ανάμεσα σε πραγματικά εκατοντάδες σχέδια και ιδέες βρήκα κάποια που μου άρεσαν ιδιαίτερα. Το μόνο πρόβλημα μου τώρα είναι ότι δε ξέρω ποιο να διαλέξω. Στο τέλος μάλλον θα τα κάνω όλα και θα ησυχάσω. Για την ώρα όμως, λέω να σας δείξω τι μου άρεσε περισσότερο μήπως και θελήσετε να δοκιμάσετε κάποιο.

  #1. Τσάντα για ψώνια από το www.ftiaxto.gr

www.ftiaxto.gr
 Οι αγαπημένες μας Βάλια και Ελίνα, σε μία από τις πρώτες τους αναρτήσεις, μας δείχνουν βήμα βήμα πως να φτιάξουμε μια τσάντα για τα ψώνια 
Η περιγραφή είναι πολύ κατατοπιστική και εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα για να φτιάξεις κι εσύ μια ίδια τσάντα.

#2. DIY Reusable Grocery Bag (Free PDF Pattern!) BY DYLAN M

www.bydylanm.com
 Αν δεν είσαι της ελεύθερης δημιουργίας ή πιστεύεις ότι είσαι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο με τη ραπτική και χρειάζεσαι συγκεκριμένο πατρόν πάνω στο οποίο θα δουλέψεις, η Dylan σου έχει τη λύση. Πέρα από τις γραπτές οδηγίες, σου παρέχει και το πατρόν σε μορφή PDF για να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να το εκτυπώσεις. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι αυτός ο μαλακός μουσαμάς που χρησιμοποιούμε κι εμείς για τραπεζομάντηλο κυρίως σε τραπέζια εξωτερικού χώρου αλλά και στο τραπέζι της κουζίνας για το καθημερινό φαγητό. Παρόλα αυτά, αν δε σου αρέσει η ιδέα του μουσαμά, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να το φτιάξεις και με ένα σταθερό και ελαφρώς χοντρό ύφασμα.

#3. Fastest Recycled T-Shirt Tote Bag by sewmargaretsew

www.instructables.com
Ως γνωστόν, (σχεδόν) πάντα υπάρχει μια πιο εύκολη λύση. Τι πιο εύκολο λοιπόν από το να μετατρέψεις ένα παλιό t-shirt που δε φοράς πια, σε μια όμορφη και εύχρηστη τσάντα για τα ψώνια. Στο www.instructables.com θα βρείς αναλυτικά, με φωτογραφίες βήμα βήμα, πως να φτιάξεις μια τσάντα από παλιό t-shirt 

#4. How To Turn A T-Shirt Into A Tote Bag Without Sewing by Practically Functional

www.practicallyfunctional.com/
Θέλεις μια ακόμα πιο εύκολη από την εύκολη λύση; Τότε ρίξε μια ματιά σε μια ανάρτηση της Jessi από το Practically Functional για το Craftaholics Anonymous 
Η ιδέα είναι η ίδια με την προηγούμενη με τη διαφορά ότι δε χρησιμοποιεί ραπτομηχανή. Κόβει λωρίδες το κάτω μέρος και τα τις δένει μεταξύ τους για να κλείσει τον πάτο της τσάντας δημιουργώντας έτσι όμορφα κρόσια.
Τώρα βέβαια δε ξέρω πόσο πρακτική είναι αυτή η τσάντα για να μεταφέρεις ψώνια αλλά σίγουρα είναι μια όμορφη και εύκολη επιλογή. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για πιο ελαφριά πράγματα. Σίγουρα πάντως δε θα σου πρότεινα να κουβαλήσεις καρπούζι εκεί μέσα!
Από την άλλη βέβαια, αν σου αρέσουν τόσο πολύ τα κρόσια αλλά τη θέλεις και πιο σταθερή, μπορείς να τη γαζώσεις πρώτα για σιγουριά, αφήνοντας 5-6 εκ. για να δημιουργήσεις διακοσμητικά κρόσια κόβοντας λωρίδες με τον ίδιο τρόπο.

#5.  How To Make a No-Sew Tote Out of a Pillowcase by www.apartmenttherapy.com

www.apartmenttherapy.com
H Ashley Poskin σε αυτή την ανάρτηση μας δείχνει βήμα βήμα πως να μετατρέψουμε μια μαξιλαροθήκη σε τσάντα για τα ψώνια.
Είμαι σίγουρη ότι αν ψάξεις λίγο καλύτερα, όλο και καμιά παλιά και παραπονεμένη μαξιλαροθήκη θα βρεις. Τι καλύτερο από το να της δώσεις νέα χρήση;
Τώρα όσο για το δέσιμο του χερουλιού στον ώμο.. τι να πω.. ωραίο αλλά μήπως να προσθέταμε κι ένα γαζί από κάτω; Έτσι για τη σιγουριά ρε παιδί μου! Και για το καρπούζι που λέγαμε..
Καλή επιτυχία αν επιλέξεις να φτιάξεις κάποια τσάντα. Εγώ λέω να ξεκινήσω από τη μαξιλαροθήκη και το T-shirt και βλέπουμε!
Σίγουρα πάντως θα σου δείξω τι έφτιαξα. Αν το πάρεις κι εσύ απόφαση, περιμένω φωτογραφίες με το αποτέλεσμα.

Υ.Γ Μη πιστέψεις ούτε στιγμή οτι απαρνήθηκα τα βελονάκια μου. Ψάχνω ολιμερίς και για πλεκτά πατρόν. Θα επανέλθω σύντομα!!



You Might Also Like

0 σχόλια: