Σπιτικό ζελεδάκι καρπούζι!

3:03 π.μ. alleycraft 2 Comments

DIY σπιτικό ζελέ alleycraft

Για να είμαι ειλικρινής, τα ζελεδάκια δε τα είχα ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
Μου θύμιζαν πάντα κάτι από ξενέρωτο παιδικό πάρτι, κάτι από νοσοκομείο, κάτι όχι πολύ καλό τέλος πάντων.
Τελευταία όμως έχω αρχίσει να αναθεωρώ! Είναι ελαφριά και άκρως δροσιστικά. Σου καλύπτουν τέλεια την ανάγκη για κάτι γλυκό χωρίς να φορτώνεσαι όλες τις θερμίδες που έχει μια πάστα για παράδειγμα ή ένα παγωτό.
Ο μοναδικός μου προβληματισμός είναι αυτό το έτοιμο μίγμα του σούπερ μάρκετ. Αυτή η σκόνη που φωνάζει συντηρητικό και επεξεργασμένο.
Για να μη μιλήσω για την ποσότητα ζάχαρης ή άλλης "αθώας" γλυκαντικής ουσίας που μπορεί να περιέχει.
Έτσι λοιπόν αναρωτήθηκα, γιατί να πάρω το έτοιμο μίγμα; Δε μπορώ να το κάνω μόνη μου; Μπορώ και παραμπορώ έχω να σας πω και σας έχω συνταγούλα πολύ εύκολη και τόσο γρήγορη όσο και το ζελεδάκι του κουτιού.
Φυσικά τη συνταγή δε τη σκέφτηκα μόνη μου! Έψαξα καλά όμως και τη βρήκα εδώ.
Πάμε να φτιάξουμε νόστιμα ζελεδάκια.

Τι θα χρειαστώ:

1 3/4 φλ. τσαγιού χυμό της αρεσκείας σου (είτε κάποιον τυποποιημένο είτε φυσικό που θα στύψεις εσύ) Εγώ διάλεξα ένα πολύ νόστιμο καρπούζι και το ξεζούμισα στον αποχυμωτή μου.
1/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 φακελάκι ή 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη (κατά προτίμηση φυσική)

Πώς θα το φτιάξω:

Ανακατεύω τη ζελατίνη με 1/4 του φλυτζανιού χυμό μέχρι αυτό να γίνει ένας ωραίος χυλός. Θα σου θυμίζει κάτι μεταξύ αραιής μαρμελάδας και όχι πολύ καλά χτυπημένο πουρέ.
Σε αυτό το σημείο προσθέτω το βραστό νερό και ανακατεύω καλά να διαλυθούν τα υλικά μου. Στη συνέχεια προσθέτω και τον υπόλοιπο χυμό, ανακατεύω λίγο ακόμα και είναι το μίγμα μου είναι έτοιμο να το μοιράσω στα μπολάκια μου.
Εγώ διάλεξα να κάνω ζελεδάκι καρπούζι, και επειδή περίσσεψε λίγος χυμός παραπάνω, είπα να κάνω και μια δεύτερη δόση μόνο που αυτή τη φορά έβαλα μέσα και λίγο τζίντζερ. Έτσι, για την τσαχπινιά!
Για να το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα, το έβαλα σε μία ορθογώνια φόρμα και έπειτα το έκοψα σε κομμάτια.
Το επόμενο θα είναι σίγουρα λεμονάτο με τζίντζερ και μέντα... Το λιγουρεύομαι ήδη σου λέω! Θα κάνω το πείραμα και θα ετοιμάσω σούπερ λεμονοσυνταγή 
Ως τότε, τα φιλιά μου και μη ξεχάσεις να με ενημερώσεις αν το δοκιμάσεις κι εσύ!

You Might Also Like

2 σχόλια: