Δροσερά ρολάκια τορτίγιας

4:47 π.μ. alleycraft 4 Comments

Το ότι συμμετέχουμε και φέτος στον καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας της αγαπημένης in my closet μας βοήθησε αρκετά στο να παραμείνουμε δημιουργικές μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη. 
Η αποστολή αυτής της εβδομάδας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρη καθώς μας ζητούσε να ετοιμάσουμε ένα οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας με την προϋπόθεση ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι έχεις στο ψυγείο σου αλλά δεν μπορείς να ψήσεις, δεν μπορείς να τηγανίσεις, δεν μπορείς να βράσεις και φυσικά δεν έχεις και φούρνο.
Αμέσως σκέφτηκα αυτά τα δροσερά ρολάκια με τορτίγια γιατί και ελαφρύ μεσημεριανό τα λες, και βραδυνό τα λες, και σνακ τα λες και γιατί όχι... και πρωινό τα λες.
Ας δούμε όμως πως τα φτιάξαμε.

Στην τορτίγια άλειψα κατίκι δομοκού και από επάνω έβαλα χοντροσπασμένο καρύδι και κατά σημεία "πιτσιλιές" από μαρμελάδα σύκο.
Ακολούθησε μια λεπτή φέτα ζαμπόν καπνιστό.
Στην συνέχεια πρόσθεσα καρέ τομάτας και baby ρόκα την οποία πρώτα ανακάτεψα σε ένα μπολάκι με λίγο λάδι, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος έτριψα από επάνω λίγο κατσικίσιο τυρί.
Τύλιξα την τορτίγια μου σε ρολό και την έκοψα σε μπουκίτσες.

Οι συνδυασμοί και οι επιλογές στα ρολάκια αυτά είναι ατελείωτοι και επίσης είναι πολύ βολικά καθώς αποτελούν μια πολλή καλή επιλογή για σνακ σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις. Ανήκουν στην κατηγορία φαγητού που μπορείς να τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη ημέρα. Αφού τα ετοιμάσεις, τα τυλίγεις σε ρολό με μεμβράνη φαγητού και τα αφήνεις στο ψυγείο. Το μόνο που σου μένει είναι κόψεις τα ρολό σε μπουκίτσες-ρολάκια και να τα σερβίρεις. Καλό είναι αν ετοιμαστούν από την προηγούμενη ημέρα να αποφεύγονται μαριναρισμένα λαχανικά, όπως χρησιμοποίησα εγώ την ρόκα παραπάνω, καθώς θα γίνουν "νιανιά" και το αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει.
Καλή μας όρεξη!

You Might Also Like

4 σχόλια:

  1. Τι ωραία πρόταση και τι ωραία ιδέα για πάρα πολλούς συνδυασμούς <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φωτορεπορτάζ μας άνοιξε την όρεξη!!! Φαντάσου να τα είχαμε και μπροστά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάξε μας και θα τα έχεις και ντελίβερι στο σπίτι! 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή