Μεταμορφώστε μια γωνιά με λουλούδια

2:34 π.μ. alleycraft 1 Comments

alleycraft
Αν υπάρχει μια φράση που με χαρακτηρίζει αυτή είναι "σε δουλειά να βρισκόμαστε". Το παραδέχομαι λοιπόν, έχω ένα θεματάκι με την απραξία το οποίο καμία φορά φτάνει λίγο και σε όρια ψυχαναγκασμού, όπως ίσως θα έλεγαν κάποιοι φίλοι μου. Εγώ πάντως το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του ακατανίκητου αισθήματος δημιουργίας (όσο να πεις ακούγεται καλύτερα από το "ψυχαναγκασμός"), και μη μπορώντας να ασχοληθώ άλλο με τα βελονάκια μου λόγω ζέστης, είπα να ασχοληθώ με τα λουλούδια και πως αυτά θα μπορούσαν να ομορφύνουν μερικούς κενούς χώρους γύρω μου. Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα φυτά μου, δεν είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να προκύψει μια ανάρτηση για το μπλογκ μας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ήταν περισσότερο ασχολία για να γεμίσω λίγο ακόμα τα απογεύματα μου αλλά και προσωπικό πείραμα για να δω μήπως κάπου εκεί κρύβεται ένα καινούριο χόμπι. Δε σας κρύβω ότι η σχέση μου με τα φυτά ως τώρα έφτανε μόνο μέχρι το ανθοπωλείο την Μ. Πέμπτη. Άντε και στο κομπλιμέντο για τον κήπο της γιαγιάς, αλλά αυτό απλά για να την ευχαριστήσω περισσότερο παρά γιατί παρατήρησα τα λουλούδια της και μου άρεσαν. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει αρκετό φωτογραφικό υλικό.  
Η αρχική σκέψη ήταν να ομορφύνει λίγο μια πλευρά ενός κτιρίου την οποία έχω απέναντί μου πολλές ώρες την ημέρα και βαρέθηκα να τη βλέπω άδεια.
alleycraft
Έψαξα λοιπόν τριγύρω σε αποθήκες και αχρησιμοποίητες γωνιές και μάζεψα ότι υλικά βρήκα. Μερικά πήλινα πιθάρια, παρατημένες γλάστρες, μια παλιά σκάλα, τούβλα και μεταλλικά καλάθια στήριξης για γλάστρες ήταν η πρώτη ύλη που μαζεύτηκε και ξεκίνησα να στήνω τη γωνιά μου.
Καθάρισα και έβαψα με σπρέι τις γλάστρες και τις μεταλλικές βάσεις γιατί είχαν σκουριάσει. Στη συνέχεια, αφού στέγνωσαν, φύτεψα τα φυτά που είχα διαλέξει. Ένα γεράνι, μερικά χωνάκια και φυσικά μια γλάστρα γεμάτη κατηφέδες και έτοιμη η σύνθεση!
alleycraft
alleycraft
alleycraft
alleycraft
alleycraft
alleycraft
Νομίζω οτι για πρώτη επαφή, καλά τα πήγα! Θα χαρώ πολύ να δω και δικές συνθέσεις. Καινούριες ιδέες και συμβουλές είναι πάντα καλοδεχούμενες. 
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

You Might Also Like

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη η προσπάθειά σου, ό,τι πρέπει για να δώσεις χρώμα σ'αυτή τη γωνία του σπιτιού σου!! Πραγματικά άλλαξε πολύ! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή