4 νόστιμες συνταγές για την νηστεία

4:16 π.μ. alleycraft 0 Comments


συνταγές για νηστεία alleycraft

Είμαστε ένα βήμα πριν το Πάσχα και, για να σε βοηθήσω στον αγώνα του τι να μαγειρέψω σήμερα, σου συγκέντρωσα μερικές νηστίσιμες επιλογές για την Μεγάλη εβδομάδα από παλαιότερες συνταγές που είδες στο μπλογκ μας. Γιατί ποιος είπε ότι η νηστεία δε μπορεί να είναι γκουρμέ;
Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μερικές αγαπημένες συνταγές που καλύπτουν όλες τις ώρες και όλες τις λιγούρες!
Για πρωινό, σου προτείνω τις λαλαγγίτες της γιαγιάς Γιαννούλας
Οι λαλαγγιτες είναι μια παραδοσιακή θρακιώτικη λιχουδιά που δε λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Συνηθως τις προτιμώ με λίγο φρέσκο βούτυρο αγελάδας αλλά δε τις λες και νηστίσιμες. Μη στεναχωριέσαι όμως, είναι εξίσου νόστιμες με μέλι και κανέλα. Ένα είναι σίγουρο, όποια εκδοχή κι αν διαλέξεις, θα σε ενθουσιάσει.
Για μεσημεριανό, σου έχω δύο επιλογές. Γίγαντες στο φούρνο με ρίγανηκαι ρεβύθια με κάρυ. Εντάξει, οι γίγαντες στο φούρνο σηκώνουν και ένα τσιπουράκι παρέα αλλά αυτό θα το αφήσω σε σένα και στα γούστα σου. Όσο για τα ρεβύθια με κάρυ, ποιος σου είπε ότι το ταπεινό ρεβυθάκι δε μπορεί να μαγειρευτεί σε γκουρμέ εκδοχή; Εξαιρετική συνταγή, πολύ νόστιμη και λίγο διαφορετική απ' τα συνηθισμένα. Έτσι, για να ξεφεύγουμε και λίγο.
Για σκακ - συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ σου ή απλά για τη στιγμή που θέλεις να φας κάτι γλυκό, σου έχω το πιο νόστιμο μαφιν! Ναι ναι, δεν υπερβάλλω. Αν δε το έχεις κάνει μέχρι τώρα, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτο το μάφιν λεμόνι με κολοκυθάκι και γκαζόζα και θα με θυμηθείς!
Αυτά είχα να σου προτείνω.
Καλή Μεγάλη εβδομάδα σου εύχομαι και αν φτιάξεις καμία απ'τις νοστιμιές μας, άφησε μου ένα σχόλιο να μου πεις αν σου άρεσε.

You Might Also Like

0 σχόλια: