The Cora Blouse

5:40 π.μ. alleycraft 0 Comments

The Cora Blouse Pattern Union alleycraftΒάλε καφέ και κάτσε να σου πω τι έπαθα με αυτό το πατρόν.

Είναι Κυριακή πριν τη μεγάλη εβδομάδα. Τα μωρούλια μόλις έχουν κοιμηθεί κι εγώ χαζεύω στο Instagram. Εκεί λοιπόν, που χαζεύω τις φωτογραφίες, περνάω από μια που λέει "μπλα μπλα μπλα still looking for some testers for the Cora Blouse pattern. Please send us an email...μπλα μπλα μπλα"

Δοκιμαστές;; Τι δοκιμαστές; Ποιο είναι αυτό το πατρόν; Μπαίνω μέσα στο site της εταιρείας αλλά δε το βρίσκω. Λογικό θα μου πεις. Αλλιώς γιατί να ζητάνε δοκιμαστές; Άρα δε κυκλοφορεί ακόμα. Το μόνο δεδομένο λοιπόν, είναι ότι το πατρόν είναι μπλούζα. Και κάνω έναν γρήγορο εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μου:
-- Έχεις ξανακάνει μπλούζα?
-- Όχι, δεν έχω κάνει ποτέ.
-- Πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις;;
-- Ποιος να το ξέρει τώρα αυτό;
Μετά από πολύ ώριμη σκέψη 3 ολόκληρων δευτερόλεπτων, στέλνω mail.
Ήμουν ειλικρινής όμως. Α όλα κι όλα! Να κάνω εγώ την τρέλα μου αλλά να κάνουν και οι άνθρωποι τη δουλειά τους.  Αν ψάχνετε, τους λέω, για έναν πολύ confident beginner, είμαι ο άνθρωπος σας! Αυτό νομίζω ότι εκτός από θάρρος βέβαια, λέγεται και θράσος! Είναι από τις στιγμές εκείνες που οι δύο έννοιες γίνονται ταυτόσημες.
Στέλνω λοιπόν το mail μου και συνεχίζω τη μέρα μου. Σκέφτομαι ότι στη χειρότερη, δε θα μου απαντήσουν και στην καλύτερη, θα μου πουν ότι δε χρειάζονται άλλον δοκιμαστή (τόσο αισιόδοξη!). Λοιπόν, δε φαντάζεσαι τι έγινε. Μου απάντησαν! Στο μεσοδιάστημα βέβαια, έχω αλλάξει περί τις 100 πάνες, έχω ταΐσει τόσες φορές που νομίζω ότι δε κάνω κάτι άλλο όλη μέρα, έχω κοιμίσει και ξανακοιμισει άλλες πόσες φορές, έχω ψάξει και έχω βρει μια πιπίλα στα πιο απίθανα μέρη, έχω μαγειρέψει 6-7 φορές και κάπου εκεί βλέπω ένα mail στο κινητό μου από ένα όνομα που δε μου θυμίζει τίποτα και σκέφτομαι τι διαφημιστικό είναι πάλι αυτό; Τι πάτησα και δε το κατάλαβα; Το ανοίγω και είναι από την εταιρεία του πατρόν. Καλά, πήδηξα μέχρι το ταβάνι. Ακόμα δεν είχα δει τι έλεγε αλλά χοροπηδούσα. Επίσης εκεί συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει μόλις μια μέρα μεχρι να μου απαντήσουν. Είδες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μέσα σε μια μέρα;;
Ανοίγω λοιπόν το mail το οποίο λέει "ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε, μπλα μπλα, στείλτε μας αν έχετε λογαριασμό Instagram και ιστοσελίδα (mail εστειλα απ' τον προσωπικό μου λογαριασμό) και τι νούμερο θα κάνετε τη μπλούζα αν σας επιλέξουμε.
Η εταιρεία Αυστραλεζικη, στο είπα; Δε στο είπα, στο λέω τώρα. Λέγεται Pattern Union. Ψάξε λοιπόν να βρεις πως πάνε τα νούμερα στην Αυστραλία. Ανοίγω την ιστοσελίδα τους, πάω στα νούμερα, βγάζω μεζούρα, μετριέμαι (δε θα σου πω αναλογίες!) Βρίσκω το νούμερο μου και απαντάω. Στέλνω το link για το blog, τον λογαριασμό μου στο instagram και ποιο νούμερο σκοπεύω να κάνω και περιμένω. Τσουπ, έρχεται η απάντηση αμέσως. "Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας".
Καλά, σκέφτομαι. Σιγά μη δεν έχουν ήδη κάποια άλλη πιο έμπειρη από μένα που θα κάνει το ίδιο νούμερο. Αφήνω το κινητό και συνεχίζω την καθημερινότητα με μια μικρή απογοήτευση. Δε περνάνε 10' και έρχεται καινούργιο mail. "Welcome on board for this pattern testing"!
Γιουπιιιιιιιιιι!! Δε μπορώ να σου περιγράψω τη χαρά μου!
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft

Οι οδηγίες έλεγαν ότι έπρεπε σε μια εβδομάδα να το έχω έτοιμο και να έχω τραβήξει και μερικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια έπρεπε να στείλω τις φωτογραφίες και να συμπληρώσω ένα online ερωτηματολόγιο σχετικά με το πατρόν και να γράψω μια μικρή κριτική. Μου έστειλαν ένα αρχείο ZIP  το οποίο περιείχε το πατρόν σε μορφή PDF  και αναλυτικές οδηγίες για κάθε μία από τις τρεις εκδοχές καθώς και ενα βίντεο στο οποίο σε παραπέμπει ανάλογα με το βήμα στο οποίο βρίσκεσαι και μπορείς να το συμβουλευτείς σε περίπτωση που κάτι δε καταλαβαίνεις ή απλά χρειάζεσαι βοήθεια.
Το τύπωσα λοιπόν και ξεκίνησα να το ξεσηκώνω.


η  εικόνα είναι απο το επίσημο site της Pattern Union https://www.patternunion.com.au/product-page/cora-blouse

Μπορείς να διαλέξεις μια από τις τρεις εκδοχές που σου δίνει ή συνδυασμό αυτών. Καλύπτει τα νούμερα από 6 εως 26 το οποίο σε αντιστοιχία με τα δικά μας νούμερα μεταφράζεται σε 32 μέχρι 52 και επίσης έχεις την επιλογή να διαλέξεις cup. Συνήθως όλα τα πατρόν βγαίνουν σε cup B γιατί ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες. Όχι όμως σε όλες! Έτσι λοιπόν σου δίνει την επιλογή να προσαρμόσεις το μπούστο της μπλούζας ανάλογα με τις μετρήσεις σου. Σου δίνει αναλυτικές οδηγίες πώς να βρεις σε τι cup είσαι καθώς διαφέρει λίγο από αυτό που συνήθως λενε τα βιομηχανοποιημένα εσώρουχα.

Διάλεξα να κάνω την πρώτη εκδοχή, γιατί μου φάνηκε λίγο πιο εύκολη, αλλά με τα μανίκια της τρίτης εκδοχής. Ε να έχει και μια τσαχπινιά βρε παιδί μου!

Την έφτιαξα πρώτα με ένα πρόχειρο ύφασμα για να δοκιμάσω μια φορά τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και να σιγουρευτώ ότι δε θα χαλάσω το ύφασμα μου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά εν μέσω καραντίνας και μεγάλης εβδομάδας δε θα μπορούσα να βρω καινούργιο ύφασμα άμεσα.

The Cora Blouse Pattern Union alleycraft


Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω η πρώτη φορά αλλά είναι και λίγο λογικό γιατί πήγαινα πολύ αργά και βήμα βήμα καθώς συμβουλευομουν και το βίντεο για να είμαι σίγουρη ότι δε θα κάνω κάπου λάθος. Το αποτέλεσμα την πρώτη φορά δε με ενθουσίασε αλλά έφταιγε το γεγονός ότι χρησιμοποίησα πολύ λάθος ύφασμα. Το πατρόν είναι για χυτά υφάσματα τύπου κρεπ κι εγώ χρησιμοποίησα βαμβακερή ποπλινα. Ένα μαύρο χάλι σου λέω αλλά δεν είχα άλλο ύφασμα για να κάνω μια δοκιμή πρώτα.

The Cora Blouse Pattern Union alleycraft


Αφού την έκανα μια φορά και είδα τι χρειάζεται και τι πρέπει να προσέξω, πήρα το καλό μου το υφασματακι και ξεκίνησα να την φτιάχνω ξανά.
Μου άρεσε πολύ! Στην αρχή είχα έναν ενδοιασμό για το σχέδιο του υφάσματος που χρησιμοποίησα και αν θα του ταίριαζε αλλά τελικά πολύ χαίρομαι που το τόλμησα. Γιατί ως γνωστό, παντού ταιριάζει ένα φλαμίνγκο!
Είναι ένα πατρόν το οποίο μπορεί να σου δώσει ένα πολύ επίσημο ένδυμα, αν χρησιμοποιήσεις ένα υφασμα μεταξωτό ή σατέν ή σιφόν αλλά και ένα εντελώς καθημερινό, αν χρησιμοποιήσεις βισκοζη ή κάποιο απλό κρεπ.
Εγώ χρησιμοποίησα ελαστική ποπλινα με σατινέ υφή. Ελαστική δε τη λες βέβαια αλλά έχει 97% βαμβάκι και 3% σπαντεξ. Τόσο όσο να σου δίνει την εντύπωση ότι κρεπάρει λίγο.
Θα το ξαναφτιάξω σίγουρα με ένα λίγο πιο χυτό ύφασμα. Είμαι σίγουρη ότι θα έχει ακομα καλύτερο αποτέλεσμα!


The Cora Blouse Pattern Union alleycraft


Αυτά είχα να σου πω για την ώρα! Αν σε έπεισα και θέλεις να το δοκιμάσεις, μπες στη σελίδα της Pattern Union, αγόρασε το πατρόν Cora Blouse και κατέβασέ το αμέσως στον υπολογιστή σου. Μπορείς είτε να το τυπώσεις σε Α4 στο σπίτι σου και να το συναρμολογήσεις είτε να το τυπώσεις σε μαγαζί με φωτοτυπίες σε Α0. Όπως δηλαδή θα σου ερχόταν αν το είχες παραγγείλει τυπωμένο. Επίσης, μπορείς να το τυπώσεις και σε layers. Να τυπώσεις δηλαδή μόνο το νούμερο που σε ενδιαφέρει ή δύο νούμερα ή ο,τι συνδυασμό θέλεις.

Άντε σε αφήνω να χαζέψεις λίγο ακόμα την μπλούζα μου μήπως την ζηλέψεις και φτιάξεις κι εσύ μία!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα οφείλεται στην φανταστική Λένα Γκαρτσώνη

The Cora Blouse Pattern Union alleycraft
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft
The Cora Blouse Pattern Union alleycraft

You Might Also Like

0 σχόλια: