Πάλτο με φόδρα Burda Easy 6736

12:52 μ.μ. alleycraft 6 Comments



alleycraft burda easy 04/2019

Δε σε ξέχασα, σε αγαπώ ακόμη, αλήθεια.
Ένεκα που πληθύναμε στο σπίτι κατά δύο και οι αναλογία υποχρεώσεις-ελευθερος χρόνος άλλαξε πολύ. Η καθημερινότητα έγινε τάισμα, καθάρισμα, πλύσιμο, κοίμισμα και απ' την αρχή. Όταν όμως τα μικρά τερατάκια μου κοιμούνται.... η ραπτομηχανή μου βγάζει ποδαράκια και κατεβαίνει απ' το ράφι της! Ε ποιά είμαι εγώ να της πω ξαναπήγαινε στη θέση σου; Έτσι άπραγη να μείνει η καημένη; Κρίμα είναι. Παίζω λοιπόν κι εγώ μαζί της όσο μπορώ. Α! Επίσης άλλαξε και το πολυπόθητο craft room. Μεταφέρθηκε στην κουζίνα. Τι να κάνεις όμως; Είπαμε.. μικρά τερατακια! Χαχαχα
Εκεί λοιπόν που καθόμουν ήσυχη ήσυχη ένα βράδυ, τσουπ πετάγεται μπροστά μου η ραπτομηχανή. Και τι μου λέει; Κανένα παλτουδάκι θα κάνουμε φέτος ή θα κοιταζόμαστε μόνο; Όπως φαντάζεσαι με έριξε. Σηκώνω κι εγώ μανίκια κι αρχίζω να ψάχνω για πατρόν. Και τι δεν είδαν τα ματάκια μου. Εξαιρετικά σχέδια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έβαλα στην άκρη 2-3 για μελλοντικές προσπάθειες. 
Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα κάτι εύκολο και σχετικά γρήγορο. Είπαμε ο χρόνος είναι περιορισμένος πια. Αν ήταν και κανένα δύσκολο και χρονοβόρο πατρόν, ούτε του χρόνου τον χειμώνα δε θα το φορούσα. Εκεί λοιπόν μέσα στο ψάξιμο, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο στο YouTube της υπέροχης Ελένης Σαμπάνη. Δε θα πω πολλά για την Ελένη, γιατί θα φάω όλη την ανάρτηση να μιλάω γι' αυτήν και να φανταστείς δε τη γνωρίζω καν προσωπικά. Θα σε αφήσω να περιηγηθείς στο κανάλι της και να χαζέψεις τα βιντεάκια της και θα καταλάβεις αμέσως για τι πλάσμα μιλάμε. 
Βλέπω λοιπόν το βιντεάκι της για ένα παλτό στο οποίο έχει προσθέσει και φόδρα από ένα μεμονωμένο πατρόν της burda, το 6736, και λέω...λες;;; Ψάχνω να το βρω να το παραγγείλω και πέφτει το μάτι μου σε μια διαφήμιση του περιοδικού Burda Easy 04/2019 το οποίο είχε ένα παλτό ίδιο με αυτό της Ελένης. 
Να μη στα πολυλογώ, περιμένω να βγει το περιοδικό, το παίρνω, βλέπω το πατρόν, βλέπω ξανά το βίντεο της Ελένης και καταλήγω στο ότι το πατρόν είναι το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι στο περιοδικό είναι σε άλλο χρώμα και σου δίνει και μια τρίτη παραλλαγή του πατρόν ενώ στο μεμονωμένο έχει μόνο δύο. 


alleycraft burda easy 04/2019

Στέλνω και ένα μήνυμα στην Ελένη για σιγουριά, συμφωνεί και αυτή και ξεκινάω να ράβω! (Ε καλά, δε ξεκίνησα κι έτσι εύκολα.. 5-6 φορές ακόμα την ενόχλησα τη γυναίκα. Να είναι καλά όμως, μου απάντησε σε όλες τις απορίες μου με χαρά!) 
Ξεσηκώνω λοιπόν το πατρόν και το έχω έτοιμο να με περιμένει. Βγαίνω και μια βόλτα στην αγορά για αναζήτηση υφάσματος (άλλη οδύσσεια αυτή αλλά δε θα σου την πω για να μη σε κουράσω), παίρνω ένα ύφασμα γυρίζω σπίτι και ετοιμάζομαι το ίδιο βράδυ να το κόψω και να αρχίσω να ράβω. Ναι καλά... Ήθελες και να ράψεις.. Ας γελάσω!  Συνειδητοποιώ ότι το ύφασμα μου είναι λίγο. Ναι ναι, είναι λίγο. Ξανακοιτάω το περιοδικό, μετράω το ύφασμα, όλα σωστά. Απλώνω τα κομμάτια του πατρόν, είναι λίγο! Με έλουσε κρύος ιδρώτας. Ξανά μηνύματα στην Ελένη και καταλήγουμε στο ότι μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος του περιοδικού. Ενώ το μεμονωμένο έλεγε ότι για το νούμερο 38 θα χρειαστείς 3,05 μέτρα υφάσματος, το περιοδικό έλεγε 1,75 μέτρα. 
Αν αποφασίσεις να το ράψεις, συμβουλεύσου καλύτερα το πινακάκι που δίνει το μεμονωμένο πατρόν και βρες τα μέτρα υφάσματος που αντιστοιχούν στο νούμερο που θέλεις. Μη το προσπαθήσεις με τα μέτρα απ' το περιοδικό, δε βγαίνει με τίποτα. Έχουν κάνει λάθος. 

Βγήκα λοιπόν ξανά στην αγορά, γιατί το αρχικό ύφασμα το είχα πάρει από άλλη πόλη και ποιος τρέχει ξανά ως εκεί (καλά η αλήθεια είναι ότι δε το αγάπησα και πολύ αλλιώς Βέγγος θα γινόμουν για να πάρω το συμπλήρωμα), και βρισκω ένα καινούργιο ύφασμα που μου άρεσε. Το παίρνω και βήμα βήμα μαζί με την Ελένη, άρχισα να το ράβω! 
alleycraft burda easy 04/2019

Το αποτέλεσμα υπέροχο! Το αγάπησα σου λέω. 

alleycraft burda easy 04/2019

Εντάξει... Έχω κάνει τα λαθάκια μου αλλά τα έχω κρύψει πολύ καλά! χαχαχα 
Το πατρόν έχει και δύο κουμπιά, αλλα επειδή κουμπότρυπες δε ξέρω να φτιάχνω και δε θέλησα να το πάω σε μια μοδίστρα να μου τις φτιάξει, αποφάσισα να βάλω δύο μεγάλες σούστες.
Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν πιο λεπτό το ύφασμα, θα προσπαθούσα να τις φτιάξω. Αυτό όμως που διάλεξα ήταν αρκετά χοντρό και επειδή ήδη με παίδεψε σε κάποια σημεία να το ράψω με τη μηχανούλα μου, είπα να μη ρισκάρω τις κουμπότρυπες. 
alleycraft burda easy 04/2019

Θα σου πω όμως και τα αρνητικά του γιατί είμαι καλό κορίτσι και θέλω να έχεις όλα τα δεδομένα πριν ξεκινήσεις να το ράβεις. 
Αν αποφασίσεις να το κάνεις, έχε στο νου σου ότι πρόκειται για ένα oversize ρούχο και αν δεν έχεις συνηθίσει να φοράς τέτοιες γραμμές, ίσως σου φανεί λίγο "δανεικό" πάνω σου. Μη μασάς, είμαι σίγουρη ότι θα είσαι μια κούκλα!
Επίσης, ακριβώς επειδή είναι τέτοια η γραμμή του, θα πρότεινα ένα όχι πολύ χοντρό ύφασμα. Θα στρώσει καλύτερα πάνω σου και θα χάσεις λίγο την αίσθηση του δανεικού. Το δικό μου, που είναι αρκετά χοντρό, με δυσκολεύει λίγο και σαν γραμμή αλλά και στην κίνηση. Αυτά βέβαια ισχύουν για μένα που είμαι ημίψηλη. Αν εσύ είσαι ψηλή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. 
Αν, παρ' όλα αυτά, επιλέξεις ένα χοντρό ύφασμα, τότε θα σου πρότεινα να κάνεις την εκδοχή με τη ζώνη χωρίς τσέπες. Οι τσέπες θα δώσουν έξτρα όγκο στον ήδη υπάρχοντα όγκο. Οι συγκεκριμένες τσέπες δηλαδή, γιατί μπορείς κάλλιστα να τις κάνεις εσωτερικές και να γίνει και πρακτικό και κουκλίστικο. Αυτό σκοπεύω να κάνω στην επόμενη προσπάθεια μου (ε.. του χρόνου λογικά!).
Αυτά είχα να σου πω για το παλτό μου. Σου είπα πολλά και μαζεμένα αλλά είναι που είχα και καιρό να σου μιλήσω. 
Σε αφήνω να θαυμάσεις τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε η αγαπημένη μου Νάσια Αλεξανδρίδου.

Υ.Γ. 1 Το πατρόν κανονικά είναι χωρίς φόδρα. Αλλά με τη βοήθεια της Ελένης μπορείς να το φοδράρεις πολύ πολύ εύκολα και να έχεις ένα πολύ πιο όμορφο και προσεγμένο τελείωμα. 
Υ.Γ. 2 Αν αποφασίσεις να το ράψεις ή αν το έχεις ράψει ήδη, ανέβασε μας καμιά φωτογραφία στα σχόλια να σε καμαρώσουμε!
Υ.Γ. 3 Καλή η φωτογράφος, καλό και το παλτό αλλά σαν το μοντέλο..... 😋

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019

alleycraft burda easy 04/2019


You Might Also Like

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Ευαγγελία! Σε ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια !!!! όμορφο παλτό χρώμα τέλειο!!!Και Καλή δουλειά!!!!Μπράβο σας μου άρεσε και το σημείο που βγήκαν η φωτογραφίες 👏👏👏👏⚘🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Χαίρομαι που σου άρεσε. Όσο για το σημείο της φωτογράφισης, είναι απο τα αγαπημένα σημεία της πόλης :-)

      Διαγραφή
  3. Κορίτσι, τι όμορφο πράγμα έφτιαξες! Καταπληκτικό! Είπα και εγώ να πάρω τη ραπτομηχανή της γιαγιάς μήπως και ξεκινήσω να εξασκω το άθλημα... Έτσι όπως την πήρα, έτσι κάθεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω ευχαριστώ ευχαριστώ!! Άντε καλέ που την έχεις και κάθεται την καημένη! Άσε που τώρα με την καραντίνα είναι η ιδανική ευκαιρία! Κάπως πρέπει να περάσει δημιουργικά η ώρα. Ξεκίνα τις δοκιμές, μη κάθεσαι!!

      Διαγραφή