Εύκολα αλμυρά μάφινς

11:52 π.μ. alleycraft 0 Comments



Δε θα το πιστέψεις τι σου έχω σήμερα. Ένα μάφιν, άλλο να στο λέω και άλλο να το τρως! Γιατί και ο εγκλεισμός, θέλει καλοπέραση.  

Ξύπνησα το πρωί και είχα όρεξη για κάτι λίγο διαφορετικό απ' ότι συνήθως. Άνοιξα, λοιπόν, το ψυγείο, έριξα μια γρήγορη ματιά μέσα, πήρα ό,τι βρήκα εύκαιρο καιιιιι βουαλά!           


Καλά, μπορεί να μην ανακάλυψα και την Αμερική, αλλά σίγουρα ξύπνησε ο μικρός σεφ που κρύβω μέσα μου. Ξέχασα να σου πω ότι δεν είμαι αυτή που μαγειρεύει εδώ μέσα συνήθως, είμαι η άλλη. Ξερεις... αυτή που καίει τα αυγά. Μη φοβάσαι όμως, δε θα δημοσιευθώ χωρίς να πάρω έγκριση από την σεφ του blog, δε κινδυνεύεις. 
'Ελα, λοιπόν, να σου πω πως το έφτιαξα, μήπως και το λιγουρευτείς και σε πείσω να το φτιάξεις κι εσύ και μου αφήσεις κανένα σχόλιο απο κάτω να χαρώ κι εγώ λίγο με την επιτυχία μου. 

Υλικά για 6 μάφινς:

4 αυγά
2-3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Εγώ σε 4 μέτρια αυγά,  έβαλα 2 γεμάτες κουταλιές.
Μπέικιν πάουντερ στη μύτη από ένα κ.γ.
κόκκινη και πράσινη πιπεριά
μανιτάρι
1-2 φέτες Gouda, ανάλογα πόσο τυρένιο το θέλεις
1 φέτα ό,τι αλλάντικό έχεις. Εγώ έβαλα πάριζα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση:

Αρχικά, έκοψα όλα τα υλικά μου σε μικρά κυβάκια. Χτύπησα τα αυγά και έριξα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατά βούληση. Έπειτα έριξα σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας αρκετά ρευστός χυλός και τον άφησα στην άκρη. 


Στη συνέχεια, γέμισα τις φόρμες με τα κομμένα υλικά. Δεν έβαλα καθόλου λάδι γιατί είναι σούπερ αντικολλητική η φόρμα μου και το λάδι από το τυράκι είναι αρκετό για να μη κολλήσει το μάφιν.



Τέλος, έριξα τον χυλό μέσα στις θήκες. 



Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 20' στον αέρα στους 180oC.

Έτοιμα! 

Γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα. Τι λες;

Και για να δεις πόσο σεφ νιώθω αυτή τη στιγμή, σου έχω και έξτρα tips!
1. Μπορείς να το κάνεις και με καλαμποκάλευρο. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο. Η διαφορά είναι ότι βγαίνει πιο σφιχτό, σαν υφή, και δε φουσκώνει πολύ.
2.  Αν είσαι σα κι εμένα που αποφεύγω τους υδατάνθρακες, μπορείς να το κάνεις και χωρίς καθόλου άλευρα. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, πιο πολύ με ομελέτα μοιάζει παρά με μάφιν αλλά παραμένει πεντανόστιμο και είσαι και keto friendly.
3. Στην πρώτη δοκιμή έβαλα και λίγο ψιλοκομμένο πράσο. Αν έχεις, μη το φοβηθείς. Θα το απογειώσει. 
Αυτά είχα να σου πω. Καλή όρεξη και μη με ξεχάσεις αν τα φτιάξεις, Γράψε μου μια κουβέντα. Έτσι από έγκλειστη(ο) σε έγκλειστη.










You Might Also Like

0 σχόλια: