Κέικ μανταρίνι

12:14 μ.μ. alleycraft 0 Comments

Σου έχει τύχει κι εσένα να φτιάχνεις μια συνταγή για πρώτη φορά και να σου βγαίνει σούπερ πετυχημένη και μετά να μην σου βγαίνει με τίποτα; Έτσι την  πάτησα κι εγώ με αυτό το κέικ μανταρίνι που το έφτιαξα παρέα με την μαμά μου και στις σημειώσεις που κρατούσα η έξυπνη έγραψα 3-4 μανταρίνια. Τι 3-4 μανταρίνια μάτια μου; Μεγάλα; Μικρά; Μεσαία; Άντε τώρα να βρεις πόσα ήταν αυτά τα 3-4 μανταρίνια και σου πέτυχε η συνταγή. Έτσι άρχισαν οι δοκιμές και τελειωμό δεν είχαν, κι αφού έφτιαξα αρκετά μέτρια κέικ και αναγκάστηκα να πετάξω άλλα τρία (δεν τρωγόντουσαν με τίποτα), αμήν και αλληλούια πέτυχα διάνα. Έτσι με χαρά μεγάλη μοιράζομαι την συνταγή γι' αυτό το αρωματικό κέικ που είναι λίγο ζουμερό και έχει κομματάκια μανταρίνι μέσα, καθότι τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα μανταρίνια. Ε, δεν σου λέω άλλα, διάβασε την συνταγή και καλή σου επιτυχία!

Υλικά για φόρμα κεικ 22εκ.
300γρ ζάχαρη
330γρ αλεύρι γ.ο.χ
250γρ μανταρίνια
3 αυγά
100γρ ηλιέλαιο
1 κ.σ μπείκιν πάουντερ (10γρ)
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε την φόρμα του κέικ, βουτυρώνουμε ελαφρά και την βάζουμε στο ψυγείο. Μετά πιάνουμε να ετοιμάσουμε τα μανταρίνια. Αν δεν είναι ακέρωτα τα πλένουμε σχολαστικά ώστε να φύγει κατά το δυνατόν καλύτερα το κερί. Στην συνέχεια, επειδή θα τα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα με τις φλούδες τους και δεν θέλουμε τα κουκούτσια τα κόβουμε πρώτα στην μέση, μετά κατά μήκος και τέλος σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
Τώρα θέλω λίγο την προσοχή σας καθώς για τον παρακάτω λόγο πετάχτηκε το πρώτο μου κέικ. Δεν θέλω να πολτοποιήσετε τα μανταρίνια και να γίνουν πολτός. Θέλω με μικρής διάρκειας, παλμικές κινήσεις να χτυπήσετε τα μανταρίνια στο μπλέντερ ώστε το αποτέλεσμα να είναι όπως την φωτογραφία που ακολουθεί. Αυτά τα κομματάκια από την φλούδα μανταρινιού μέσα στο κέικ θα σας θυμίσουν κόντιτα. 

Η συνέχεια του κέικ απλή. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη ίσα να αφρατέψουν τα αυγά. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα λίγο ακόμα ώστε να ομογενοποιηθούν και τέλος τα πολτοποιημένα μανταρίνια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας με το σύρμα.
Αλευρώνουμε την βουτυρωμένη φόρμα και τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει και μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 1 ώρα. 
Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμο το κέικ μπήγοντας ένα μαχαίρι και αυτό βγει στεγνό. Μην ανοίξετε τον φούρνο πριν περάσουν 45' τουλάχιστον.
Όταν το βγάλετε από τον φούρνο αφήστε το να καθίσει μέσα στην φόρμα για 10-15' και μετά ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Καλή επιτυχία!  



You Might Also Like

0 σχόλια: