Τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα

12:29 π.μ. alleycraft 2 Comments


Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινα και η μόνη σωτηρία είναι η παραλία φυσικά. Μιας και συνήθως προτιμάω τις ανοργάνωτες παραλίες μια εξόρμηση στην θάλασσα προϋποθέτει ολόκληρη μετακόμιση. Και ενώ άλλοι είναι πολύ δυνατοί στο να βρίσκουν τον σωστό εξοπλισμό με την τέλεια ανθεκτική ομπρέλα μέχρι τα 8 μποφόρ, την σούπερ αναπαυτική καρέκλα που γίνεται και σεζλόνγκ και την πιο ελαφριά αλλά συνάμα ανθεκτική ρακέτα με εργονομική λαβή, ο δικός μου ρόλος είναι το ταπεράκι! 
Με αφορμή την 2η αποστολή του καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας της In my closet που είχε θέμα "φτιάξε κάτι για την παραλία" αποφάσισα να φτιάξω αυτό το κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο μετά τις βουτιές σου στην θάλασσα. Μα τι άλλο; ένα καλό σνακ, καθώς ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Και επειδή είμαστε μερακλούδες μεν αλλά χρόνο πλέον δεν διαθέτουμε, σου έχω σούπερ συνταγή για τυροπιτάκια που απαιτούν προετοιμασία των 5 λεπτών στην κουζίνα και άλλα 25 λεπτά για να ψηθούν, άντε 30 το πολύ. Μέχρι να ετοιμάσεις τα μπαγκάζια σου και να φορέσεις τα αντηλιακά σου, ξεφούρνισες, πακέταρες, τρως και ένα δύο πιτάκια στο όρθιο, γιατί πώς να αντισταθείς στο ζεστό μοσχοβολιστό τυροπιτάκι;, και έφυγες για παραλία.

Υλικά για 15 τεμάχια:
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
1/2 κεσεδάκι ηλιέλαιο (100γρ)
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ (220γρ)
150γρ φέτα σκληρή
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
στην μύτη του κουταλιού σόδα φαγητού
σουσάμι ή τριμμένο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180C.
Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, μπέικιν πάουντερ και σόδα να ομογενοποιηθούν. Χοντροσπάμε με τα χέρια την φέτα μέσα στο μείγμα. 
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Το αποτέλεσμα είναι μια μαλακούτσικη ζύμη η οποία θα κολλάει λίγο στα χέρια. 
Μπορεί να σας φαίνεται παράδοξο που πρώτα μπαίνει το τυρί και μετά το αλεύρι αλλά εμπιστευτείτε με. 
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ρηχό ταψί του φούρνου και πλάθουμε το κλασικό σχήμα βαρκούλες. Η δόση βγάζει 15 με 17 τυροπιτάκια, μην τα βλέπετε μικρούτσικα γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν οπότε τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή τριμμένο κεφαλοτύρι ή και τα δύο για ποικιλία.
Βάζουμε το ταψί στην πάνω ράγα της κάτω σχάρας και ψήνουμε στους 180C αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 με 30 λεπτά. 
Όταν πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα είναι έτοιμα να βγούν από τον φούρνο.
Καλή επιτυχία και καλές βουτιές.

  

You Might Also Like

2 σχόλια:

  1. Καλέ αυτή η συνταγή είναι για εμένα! Πωπωπωπω αύριο κιόλας τρέχω να πάρω τα υλικά και να τα φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχουυυυ μέχρι να το δω το σχόλιο η ξεμυαλισμένη εσύ ζύμωσες, φούρνισες, ξεφούρνισες και σίγουρα δεν έμεινε ψιχουλο! Τι να κάνω;; Χάθηκα κάπου ανάμεσα στα τυροπιτάκια και τις βουτιές 😊
    Περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή