Πλεκτά καλαθάκια για πασχαλινά αυγά

1:27 π.μ. alleycraft 1 Comments

πλεκτά καλαθάκια alleycraft

Εκεί που χάζευα μια μέρα στο διαδίκτυο.. τσουπ! Πετάγονται μπροστά μου κάτι πολύ όμορφα και μικροσκοπικά καλαθάκια. Λέω λοιπόν από μέσα μου "μωρέ λες;" και απαντώ αμέσως "Γιατί όχι;;"
Με γρήγορες λοιπόν κινήσεις, ξεθάβω κάτι νήματα που είχα πάρει για κάποιο άλλο προτζεκτάκι, πιάνω το βελονάκι μου και ξεκινάω. Μετά απο 1-2 πειράματα και μερικές μικροπροσαρμογούλες, έφερα το πατρόν στα μέτρα μου και τα καλαθάκια μου κοσμούν ήδη το σπίτι μου και μερικά σπίτια φίλων ακόμα.
Είμαστε έτοιμοι; Δε θα μας πάρει πάνω από 10' για το κάθε καλαθάκι!
Για να δούμε τι θα χρειαστούμε:
  • Βελονάκι Νο4 και αντίστοιχο νήμα. Εγώ χρησιμοποίησα νήμα Kartopu 100% ακρυλικό.
  • Ψαλίδι
  • Βελόνα για να ράψουμε τις άκρες
  • Σύρμα (προαιρετικά, αν θέλετε να κάνετε τον πάτο από το καλαθάκι σας πιο σταθερό) 
Συντομογραφίες:
αλ = αλυσίδα
αρ = άριχτο
μ. ποδ = μισό ποδαράκι
β. = βουβό

Σειρά 1: Ξεκινάω κάνοντας ένα μαγικό κύκλο (αν δε σας είναι εύκολο να δουλέψετε σε μαγικό κύκλο, μπορείτε να κάνετε 4 αλ και να κλείσετε με β στην πρώτη αλ σχηματίζοντας κύκλο). Συνεχίζω κάνοντας 2 αλ (μετράει σαν ένα μ. ποδ) και έπειτα 10 μ.ποδ μέσα στο μαγικό κύκλο. Σφίγγω τον κύκλο μου και κλείνω την σειρά μου με β στη κορυφή από τις 2 αλ της αρχής. (11 μ.ποδ)
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Σειρά 2: Κάνω 2 αλ και ένα μ. ποδ στη βάση απο τις 2 αλ. Συνεχίζω κάνοντας 2 μ. ποδ πάνω σε κάθε μ. ποδ της προηγούμενης σειράς. Κλείνω με β στην κορυφή από τις 2 αλ της αρχής. (22 μ.ποδ)
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Σειρά 3: Κάνω 2 αλ και 1 μ.ποδ σε κάθε μ. ποδ της προηγούμενης σειράς. Κλείνω με β στην κορυφή από τις 2 αλ της αρχής. Ήδη αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά σχήμα. (22 μ.ποδ)
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Σειρά 4 και 5: επαναλαμβάνω τη σειρά 3
Έχω κλείσει τη σειρά 5 και ετοιμάζομαι να κάνω το χερουλάκι και το κλείσιμο στο καλαθάκι μου. Κάνω 21 αλ. Στη συνέχεια κάνω 1 αρ. στη δεύτερη αλ από το βελονάκι μου και έπειτα 1 αρ σε κάθε αλ. (20 αρ.) Ενώνω με β πάνω στο καλαθάκι και συνεχίζω κάνοντας β πάνω σε κάθε μ.ποδ της προηγούμενης σειράς. Μόλις φτάσω στη μέση, δηλαδή ακριβώς απέναντι από το σημείο που έκανα το χερουλάκι, πιάνω μαζί με το καλαθάκι και το χερουλάκι και τα ενώνω κάνοντας β. Συνεχίζω με β. ώς το τέλος.
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Κόβω την κλωστή μου, σιγουρεύω το πλεκτό μου και κρύβω τις άκρες. Το καλαθάκι μου είναι έτοιμο.
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Μπορώ να το αφήσω έτσι ή μπορώ να το διακοσμήσω λίγο. Εγώ επέλεξα να φτιάξω μικρά πον πον και να τα ράψω στη βάση από το χερουλάκι.
Για να φτιάξω τα πον πον, χρησιμοποίησα ένα μικρό ορθογώνιο χαρτόνι περίπου 5 x 2 cm και τύλιξα γύρω του το νήμα μου. Στη συνέχεια το έδεσα στο κέντρο και στις 2 πλευρές, το έκοψα αριστερά και δεξιά και έτοιμα τα 2 πον πονάκια μου. 
πλεκτά καλαθάκια alleycraft
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε καμία κορδελίτσα ή κάποιο λουλουδάκι ή χάντρες, πασχαλίτσες και ότι άλλο βάζει η φαντασία σας.
Ό,τι κι αν επιλέξετε σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και Καλό Πάσχα!

You Might Also Like

1 σχόλιο:

  1. μια και με το βελονακι δεν το εχω, αρκουμαι στο να θαυμασω τα δικα σου! Καλο Πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή