Σαγιονάρες καρπούζι

5:17 π.μ. alleycraft 4 Comments


Πριν από 2-3 χρόνια είχα βρει σε ένα μαγαζί ένα υπέροχο ζευγάρι σαγιονάρες καρπούζι. Έβγαλα με τις σαγιονάρες αυτές όλο το καλοκαίρι. Τις φορούσα παντού, στη δουλειά, στη θάλασσα, στη βόλτα, παντού. Φυσικά έβγαλα και το επόμενο καλοκαίρι. Είχα μία άρνηση να τις αποχωριστώ. Μετά όμως από δύο καλοκαίρια καθημερινής χρήσης στο έπακρο.. τι να έκαναν οι καημένες; Το είπαν το ποίημα. Προσπάθησα να τις ξαναβρώ αλλά τίποτα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τις φτιάξω μόνη μου. Όπως το αποφάσισα, έτσι το ξέχασα. Προς το τέλος του καλοκαιριού είπα " έλα μωρέ.. να είμαστε καλά και το επόμενο καλοκαίρι...". Στην αρχή, λοιπόν,  του καλοκαιριού το θυμήθηκα και πάλι αλλά ούτε τότε έκανα τίποτα. Μέχρι που ήρθε η 4η αποστολή της in my closet και είπα να η ευκαιρία μου! Βέβαια ούτε τώρα το λες ακριβώς ευκαιρία μου. Πιο πολύ ευκαιρία του συνμπλογκερακιου μου το λες μιας και βρήκα σαγιονάρες μόνο στο δικό της νούμερο. Δε πειράζει όμως. Ας πούμε ότι θα είναι ένα πρώτο πείραμα για εξάσκηση για να φτιάξω τις δικές μου ακόμα πιο όμορφες. Ελπίζω μόνο να μη μου πάρει 1-2 καλοκαιριά ακόμα μέχρι να το πάρω ξανά απόφαση!
Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε.

1 ζευγάρι λαστιχένιες σαγιονάρες χρώματος κοκκινοκαρπουζί
1 πιστόλι σιλικόνης και ράβδους σιλικόνης
1 ψαλίδι
1 μολύβι
1 μαύρο μαρκαδόρο ανεξίτηλο και αδιάβροχο  για λαστιχένιες επιφάνειες
1 λευκό μαρκαδόρο ανεξίτηλο και αδιάβροχο  για λαστιχένιες επιφάνειες
7,2 μέτρα (περίπου) βαμβακερό νήμα noodle ή εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα μακό μπλουζάκι το οποίο δε χρησιμοποιείτε πλέον και να φτιάξετε μόνοι σας νήμα noodle ( εγώ διάλεξα να τεμαχίσω ένα μπλουζάκι γιατί δε βρήκα νήμα στο χρώμα που ήθελα).
Εάν δε μπορείτε να βρείτε μαρκαδόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα που να ενδείκνυται για χρήση σε λαστιχένιες και πορώδης επιφάνειες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε και ένα πινελάκι.
Εγώ χρησιμοποίησα συνδυασμό γιατί δε βρήκα λευκό μαρκαδόρο.

Έτοιμοι; Ξεκινάμε!
Αρχικά κόβουμε το λαστιχένιο κομμάτι της σαγιονάρας (τη διχάλα) και κρατάμε μόνο τον πάτο.

Στη συνέχεια παίρνουμε το μολυβάκι μας και σχεδιάζουμε τα κουκουτσάκια πάνω στον πάτο της σαγιονάρας. Μπορούμε να τα σχεδιάσουμε προς όποια κατεύθυνση θέλουμε. Έπειτα τα βάφουμε με το μαρκαδόρο μας και τέλος προσθέτουμε μια μικρή πινελιά με το άσπρο χρώμα στη μύτη από το κουκουτσάκι σχηματίζοντας ένα ν.


Το πρώτο μέρος έχει ολοκληρωθεί. Πάμε να φτιάξουμε το κομμάτι που κόψαμε αρχικά, τη διχάλα.
Κόβουμε το νήμα ή το μπλουζάκι μας (ανάλογα με το τι έχουμε επιλέξει) σε 3 λωρίδες 1 - 1,20 μέτρα η καθεμία. Τις διπλώνουμε στη μέση και κάνουμε έναν κόμπο περίπου 2-3 εκ. από το σημείο που τις διπλώσαμε.
Περνάμε το διπλωμένο σημείο στο κέντρο της σαγιονάρας και έπειτα κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης.
Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε τη σαγιονάρα για να δείτε αν ο κόμπος που κάναμε στην αρχή, εφαρμόζει καλά ανάμεσα στα δάχτυλα σας. Αν δεν εφαρμόζει σωστά, μετακινήστε τον αναλόγως.
Αφού λοιπόν σιγουρέψουμε τον κόμπο, φτιάχνω με το νήμα 2 πλεξούδες.
Στη συνέχεια περνάω την μία πλεξούδα μου στην πίσω τρύπα της σαγιονάρας και κολλάω και πάλι με τη σιλικόνη. Κάνω το ίδιο και από την άλλη πλευρά και οι σαγιονάρες μου είναι έτοιμες.
 
Καλή επιτυχία και καλοφόρετες!!

You Might Also Like

4 σχόλια:

  1. Α υπέροχες έχω να πω και πολύ ωραίο tutorial! Πολλά μπράβο και του χρόνου να βρεθούν σαγιονάρες και στο δικό σου μέγεθος! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα λες να είμαι επιτέλους τόσο τυχερή? Για να δούμε.. Ευχαριστούμε πολύ πολύυυυ!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ασπασία που σου άρεσαν. Αν τις προσπαθήσεις, στείλε μας μία φωτογραφία να θαυμάσουμε και τις δικές σου!

      Διαγραφή