Μιλφέιγ σε κούπα

2:42 π.μ. alleycraft 2 Comments


Έχω διάθεση για γλυκό ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα. Τώρα θα μου πείτε Σαρακοστή ξεκίνησε, τί μιλφέιγ είναι αυτά; Έ, καλά δεν μου ήρθε όρεξη για κοκορέτσια ένα γλυκάκι λιμπίστηκα.
Αυτό το γλυκό ψυγείου μου θυμίζει μια δροσερή εκδοχή μπουγάτσας με κρέμα. Το αγαπώ όχι μόνο για το γευστικό του αποτέλεσμα αλλά και λόγω της ευκολίας παρασκευής του. 
Θέλω πριν προχωρήσουμε παρακάτω να πω ότι αυτή η συνταγή είναι μιας πολύ αγαπημένης γλυκατζούς φίλης και την ευχαριστώ πολύ που με άφησε να την μοιραστώ μαζί σας.   

(Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί αρχείο με τη συνταγή χωρίς φωτογραφίες)

Υλικά:
400γρ σφολιατίνια 
1300γρ φρέσκο γάλα
140γρ κόρν φλάουρ
140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε κατσαρόλα βάζω να ζεσταθούν τα 700γρ από τα 1300γρ συνολικά γάλα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις δω ότι άρχισε να ζεσταίνεται το γάλα διαλύω το κόρν φλάουρ στα υπόλοιπα 600γρ κρύο γάλα ανακατεύοντας και το προσθέτω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε την κρέμα με το σύρμα μας μέχρι να αρχίζει να πήζει και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας καλά και τέλος τους κύβους βουτύρου. 
Τώρα η κρέμα πρέπει να ρίξει θερμοκρασία πριν την χρησιμοποιήσουμε. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να την απλώσουμε σε ένα μεγάλο ταψί, του φούρνου ας πούμε, να την καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων για να αποφύγουμε να πιάσει πέτσα και να την βάλουμε στο ψυγείο.
Εγώ δεν έκανα τίποτα από τα παραπάνω γιατί στην ιδέα και μόνο να έχω να πλένω και ταψί τεμπέλιασα. Αυτό που έκανα ήταν να την ανακατεύω κατά διαστήματα και για να ρίξω την θερμοκρασία της αλλά και για την αποφυγή πέτσας. 
Όπως και να αποφασίσετε να κρυώσετε την κρέμα σας όταν θα έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσετε θα έχει σφίξει και θα χρειαστεί αφράτεμα. Αυτό μπορεί να γίνει με κόπο με ένα σύρμα και πανεύκολα με ένα μίξερ χειρός.
Πριν και μετά το αφράτεμα
Ξεκινάμε να στρώνουμε το γλυκό μας. Διαλέγουμε μια μεγάλη κούπα και ξεκινάμε την πρώτη στρώση του γλυκού χοντροσπάζοντας με τα χέρια μας τόσα σφολιατίνια ώστε να καλυφτεί ο πάτος της κούπας.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Ακολουθεί η τοποθέτηση της κρέμας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Συνεχίζουμε το χτίσιμο του γλυκού μας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, σφολιατίνια, άχνη ζάχαρη-κανέλα, κρέμα για άλλες δύο φορές. Η τελευταία στρώση θα είναι χοντροσπασμένα σφολιατίνια πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 
Ασφαλίζουμε την κούπα μας με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σταθεί καμιά ωρίτσα. Σερβίρετε εύκολα σε μπολάκια με κουτάλι. 
Ποιόν κοροϊδεύω, παίρνεις την κουπάρα αγκαλιά μαζί με ένα κουτάλι (σούπας κατά προτίμηση) χουχουλιάζεις μπροστά στην τηλεόραση και δεν σταματάς ούτε για να πάρεις ανάσα!
Καλή επιτυχία. 

You Might Also Like

2 σχόλια:

  1. Πω πω βρε κορίτσι! Χτύπησες φλέβα τώρα!!! Πεθαίνω για μιλφέιγ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι! Μην το καθυστερείς καθόλου, στην κουζίνα ολοταχώς.

      Διαγραφή